Menu
 

Ķekavas novada dome piešķir papildu līdzekļus izglītībai un atpūtas vietu izveidei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Ķekavas novada dome, izskatot 2019. gada pašvaldības budžeta grozījumus, atvēlējusi papildu līdzekļus galvenokārt izglītības investīciju projektiem un izglītības iestāžu remontiem, kā arī atpūtas vietu izveidei un labiekārtošanai, šim mērķim atvēlot vairāk nekā 725 000 eiro.

Kā informēja pašvaldībā, budžeta grozījumos apmēram 619 000 eiro atvēlēti izglītības jomai, no kuriem 269 000 eiro paredzēti kā pašvaldības līdzfinansējums diviem izglītības investīciju projektiem – moduļu piebūves būvniecībai pie Ķekavas vidusskolas un zemes iegādei jaunas skolas būvniecībai Katlakalnā. Lai šos projektus varētu īstenot, pašvaldība šobrīd gaida valsts aizdevumu 2,4 miljonu eiro apmērā.

Šogad papildu līdzekļi piešķirti skolu un bērnudārzu remontiem, piemēram, Ķekavas vidusskolai – apmēram 22 000 eiro, lai veiktu skolas centrālās ieejas kāpņu remontu, uzstādītu griestu un tāfeļu apgaismojumu, kā arī ugunsdrošības sistēmas skapi. Savukārt Baložu vidusskolai piešķirti gandrīz 12 000 eiro vienam skolas kabineta remontam un ugunsdrošības sistēmas sakārtošanai, bet Daugmales pamatskolai – apmēram 21 000 eiro, lai veiktu gaiteņu kosmētisko remontu, uzstādītu jaunu apgaismojumu sporta zālē un atjaunotu skolas jumta daļu. Ķekavas mūzikas skolas ēkai par 16 000 eiro šogad tiks nomainīti logi.

Papildu finansiālie ieguldījumi ir atvēlēti novada bērnudārziem Valdlaučos, Baložos un Ķekavā. Bērnudārza “Ieviņa” jumta remontam pašvaldības budžeta grozījumos piešķirti 120 000 eiro, bērnudārzam “Zvaigznīte” – 14 000 eiro medicīnas kabineta atjaunošanai un pirmsskolas izglītības iestādei “Avotiņš” Baložos – nepilni 5000 eiro cokola remontam.

Izskatot 2019. gada pašvaldības budžeta grozījumus, par 140 000 eiro tika palielināts finansējums arī savstarpējiem izglītības norēķiniem ar citām pašvaldībām, kuros mācās Ķekavas novada bērni.

Jau ziņojām, ka Ķekavas novada domes sēdē arī tika nolemts, ka sākot ar nākamo mācību gadu, proti, no 2019. gada 1. septembra, apmaksāt ēdināšanas izmaksas viena eiro apmērā par dienu katram piecu un sešu gadus vecam bērnam no daudzbērnu ģimenēm bērnudārzos.

Būtiska naudas sadaļa budžeta grozījumos ir paredzēta atpūtas vietu izveidei un labiekārtošanai Baložos un Titurgā, kopumā vairāk nekā 107 000 eiro apmērā.

Par piešķirtajiem papildu līdzekļiem – vairāk nekā 48 000 eiro apmērā – pašvaldība izveidos atpūtas un bērnu rotaļlaukumu Medema parkā, Baložos. Tā ietvaros šajā parkā tiks uzlaboti gājēju ceļu tīkls un pilnveidotas bērnu atrakcijas dažādām vecuma grupām. Jau šobrīd uzsākti šī rotaļlaukuma projektēšanas darbi.

Patīkamas pārmaiņas sagaida atpūtas vietu pie Titurgas ezera, kuras labiekārtošanai piešķirti   gandrīz 54 000 eiro. Darbu ietvaros paredzēts pilnveidot aktīvo zonu, dodot iespēju iedzīvotājiem noīrēt SUP dēļus, un ērtāk izmantot esošo sporta zonu, kā arī izvietot pludmales zonā laipas peldētājiem un rotaļu elementu bērniem. Savukārt rotaļu elementu šajā pludmalē plānots uzstādīt par 2018. gadā iegūtās “Ģimenei draudzīga pašvaldība” veicināšanas balvas līdzekļiem 5000 eiro apmērā.

Pašvaldība šobrīd gatavo arī LEADER projekta pieteikumu “Partnerības Daugavkrasts” teritorijā, kura apstiprināšanas gadījumā tiktu saņemts finansējums, lai varētu izveidot strītbola laukumu Titurgā, Zaļā ielā.

Tāpat 2019. gada pašvaldības budžeta grozījumos attiecībā uz novada ēku un iekšpagalmu infrastruktūras sakārtošanu finansējums palielināts par 250 000 eiro (tajā skaitā paredzētais Valsts kases kredīts), no kuriem lielākā daļa plānota satiksmes organizācija projekta realizācijai Ķekavā, Gaismas ielā un tai pieguļošās teritorijas projekta īstenošanai.  Savukārt vairāk kā 14 000 eiro novirzīti pensionāru atbalstam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.