Menu
 

Svētdiena, 12 Marts 2023

Elektroierīces gaidīšanas režīmā ievērojami paaugstina elektrības rēķinus: patiesība vai mīts?

Viens no bieži popularizētiem elektrības taupīšanas ieteikumiem ir neatstāt elektroierīces iespraustas kontaktligzdā, ja tās netiek lietotas, kā arī uzmanīties no gaidīšanas režīmiem, jo arī to laikā tiek patērēta elektrība. Taču, piemēram, jauno viedtālruņu ražotāji norāda, ka kontaktligzdās atstāti, taču nelietoti telefonu lādētāji elektrības rēķinu nepaaugstinās. Kam taisnība? Skolēnu erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” eksperti meklē atbildi uz vienu no biežāk dzirdētajiem elektrības taupības ieteikumiem – atstāt nedrīkst, atvienot!

Lasīt vairāk...

Pavasaris – laiks, kad saņemti visvairāk KASKO pieteikumu par auto bojājumiem, iebraucot bedrēs

Ziemas noslēgums, pavasara sākums jau tradicionāli izvēršas par laiku, kad tiek saņemts visvairāk KASKO atlīdzību pieteikumu par auto bojājumiem, kas gūti, iebraucot bedrēs, liecina apdrošināšanas sabiedrības “Ergo” dati. Pērn, visa gada laikā saņemti 176 KASKO atlīdzību pieteikumi par auto bojājumiem, iebraucot bedrēs, savukārt šogad februārī – jau 40 atlīdzību pieteikumi, no kuriem lielākā daļa – par bojājumiem, kas gūti Rīgā.

Lasīt vairāk...

Uzbriedušas durvis, čīkstošs lamināts, pelējums: kā cīnīties ar pārāk lielu mitrumu mājoklī?

Iemesli, kāpēc mājoklī veidojas mitrums, var būt dažādi, tomēr lielākoties ir saistīti ar pašu iemītnieku nepareizi izkoptiem paradumiem un maldīgiem uzskatiem par mājokļa ekspluatāciju. Savlaicīgi nereaģējot un nenovēršot mitruma uzkrāšanos, var ne tikai neatgriezeniski sabojāt dzīvokli un ēku, bet arī iedzīvoties nopietnos riskos veselībai.

Lasīt vairāk...

Pēc kādiem kritērijiem izvēlēties otru suni?

Otra suņa ienākšana ģimenē ir lēmums, kas jāpieņem tikpat atbildīgi, kā izvēloties pirmo suni. To, kādam vajadzētu būt otram sunim, nosaka pirmais suns un saimnieka rocība, lai nodrošinātu pilnvērtīgu dzīvi abiem mājdzīvniekiem. Pašmērķim, izvēloties otru suni, vajadzētu būt, lai abi mīluļi savā starpā labi sadzīvotu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.