Menu
 

Ceturtdiena, 22 Aprīlis 2021

Pauž bažas par vēlmi iegūt un uzkrāt datus par Latvijas skolēnu seksualitāti

Vairāk nekā 50 skolēnu vecāku, kultūras un izglītības jomas pārstāvju un juristu vēstulēs Valsts prezidentam, Tiesībsargam, labklājības un iekšlietu ministriem, kā arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai, Valsts izglītības satura centram un Datu valsts inspekcijai pauduši bažas par “LGBT kopienas mēģinājumu slepus, bez vecāku piekrišanas iegūt datus par vidusskolēnu dzimumidentitāti, seksualitāti, piedāvājot viņiem mulsinošus, dažādus provokatīvus variantus”.

Lasīt vairāk...

Piektdien un sestdien vakcinācijas centros prioritāro grupu iedzīvotāji tiks potēti ar "PfizerTech" vakcīnu

Piektdien un sestdien liela mēroga vakcinācijas centros – “ATTA centrā” Rīgā un Jūrmalas sporta skolā – iedzīvotājiem no šobrīd atvērtajām prioritārajām grupām ir iespēja vakcinēties ar “Pfizer-BioNTech” Covid-19 vakcīnu “Comirnaty”. Iepriekš jāreģistrējas vietnē “manavakcina.lv”, izvēloties konkrētu vietu un laiku, īpaši norāda Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojs.

Lasīt vairāk...

Arnis Sauka: Ekonomikas sildītājs un identitātes bāka jeb Kāpēc pirkt vietējos produktus

Laiki, kad importa preces bija nenovērtējams dārgums, sen ir garām: mūsdienās daudz lielāku vērtību atkal piešķiram vietējam ražojumam. Sevišķi tas vērojams pārtikas nozarē, kur svaigāks, veselīgāks, garšīgāks produkts sekmīgi konkurē ar tādu, kam ilgāks derīguma termiņš. Vienlaikus nav noliedzams vēl viens būtisks aspekts – pērkot vietējo, arī nauda paliek vietējā apritē.

Lasīt vairāk...

Foto: Iepazīstina ar "Rail Baltica" ātrgaitas vilciena zīmola dizaina konceptu

"Rail Baltica" Baltijas valstu kopuzņēmums publicējis nākotnes ātrgaitas vilciena zīmola dizaina konceptu. Ņemot vērā, ka šis būs pirmais pilnībā elektrificētais vilciens, kas savienos Baltijas valstis ar pārējo Eiropu, vizualizācijās, kas balstītas uz vispārēju ātrvilciena modeli, iekļautas šī transporta līdzekļa galvenās priekšrocības.

Lasīt vairāk...

Jūrmalas dome apstiprina Mellužu estrādes un Ķemeru ūdenstorņa ilgtermiņa darbības stratēģijas

Jūrmalas pilsētas domes sēdē 22. aprīlī apstiprinātas Mellužu estrādes kompleksa un Ķemeru ūdenstorņa ilgtermiņa darbības stratēģijas 2017.–2026. gadam. Stratēģijās ir noteikti abu objektu darbības virzieni, to apsaimniekošana, uzturēšana un pārvaldība, pašvaldības atbildīgās struktūrvienības un prioritārie uzdevumi to saglabāšanai un kultūras un tūrisma pakalpojumu ilgtermiņa attīstībai, informēja pašvaldībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.