Menu
 

Piektdiena, 26 Augusts 2022

Stilisti iesaka: mūsdienīgs skolotāju "dress-code", "make-up" un frizūras

Skolotāju darba vidē un profesijā ir dažādi pieņēmumi, kādam jābūt viņu stilam. Taču skaidrs ir viens – pedagogiem, bet jo īpaši skolotājām, jo viņas ir vairākumā, ir ieteicams īpaši piedomāt pie sava vizuālā tēla veidošanas, lai tas vienlaikus būtu gan mēreni formāls, gan arī mūsdienīgs un tendencēm atbilstošs. Tāpēc, gatavojoties jaunā mācību gada sākumam, tirdzniecības centra “Domina Shopping” oficiālās stilistes Indra Salceviča un Jūlija Zolberga ir sagatavojušas ieteikumus, kā būtu jāģērbjas, jākrāsojas un kopumā jāizskatās mūsdienīgām skolotājām.

Lasīt vairāk...

Balstvakcīnu pret Covid-19 rekomendēs veikt pirms plašas saslimšanas sākuma rudenī

Notiek pāreja uz vienas sezonālās baltvakcinācijas pret Covid-19 principu - līdzīgi kā ar gripas vakcīnu, kuru noteiktām iedzīvotāju grupām rekomendē veikt, pirms sākas plašāka saslimšana, piektdien Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Nacionālais veselības dienesta (NVD) organizētajā preses konferencē informēja Imunizācijas valsts padomes loceklis un ģimenes ārsts Ainis Dzalbs.

Lasīt vairāk...

Skolu direktorus Babītē iepazīstina ar jauno profesionālās ievirzes izglītības programmu saturu un ieviešanas plānu

Babītes Mūzikas skolā piektdien notika Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) organizēta Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu vadības sanāksme, kuras laikā skolu direktori tika iepazīstināti ar jauno profesionālās ievirzes izglītības programmu saturu un ieviešanas plānu.

Lasīt vairāk...

Imants Liepiņš: Aculiecinieku pieredze uzrunā spēcīgāk nekā sausi fakti

Jūlija beigās dienasgaismu ieraudzīja sen vajadzīga grāmata – 400 lappušu biezā “Ukrainas vēsture” cietajos vākos. Grāmata sastādīta tā, lai lasītājs varētu sākt ar sev interesējošām sadaļām, piemēram, senvēsture, kazaku laiki, 20. gadsimts, šā gada Krievijas militārais iebrukums u.c., pēc tam pārejot pie citām nodaļām un lasot tās jebkādā secībā. Šo nozīmīgo darbu paveica trīspadsmit autoru kolektīvs. Piedāvājam sarunu ar Imantu Liepiņu, kurš ir šī izdevuma sastādītājs un viens no līdzautoriem.

Lasīt vairāk...

Kā saglabāt labu redzi pēc 50?

Ar vecumu saistīta redzes pasliktināšanās ir problēma, kas agri vai vēlu skars ikvienu no mums pēc 50 gadiem, tāpēc acu veselībai ir jāpievērš īpaša uzmanība. Vecuma tālredzība, katarakta, glaukoma, retinopātija ir tikai daži no redzes traucējumiem, kas rodas nobriedušā vecumā. Vai ir iespējams atgūt redzi “kā jaunībā”? Kā apturēt regresiju?

Lasīt vairāk...

Autotransporta direkcija aicina vecākus kopā ar bērniem pārrunāt ceļu uz skolu

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Autotransporta direkcija aicina skolēnu vecākus ieviest ikgadēju tradīciju savās ģimenēs - augusta beigās vai septembra pirmajās dienās kopīgi ar bērniem mērot ceļu uz un no skolas, pārliecinoties par sabiedriskā transporta pieejamību un pārbaudot alternatīvās pārvietošanās iespējas, kā arī pārrunāt potenciālās riska situācijas un rīcību tajās, norādīja Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.