Menu
 

Ādažos sākumskolā testēs ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīci

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - baltikelektro.lv Foto - baltikelektro.lv

Latvijas uzņēmums SIA "Baltijas Elektro Sabiedrība" sadarbībā ar Ādažu novada pašvaldību Ādažu vidusskolas sākumskolā ir uzstādījusi pirmo Latvijā digitālo ķermeņa temperatūras mērīšanas ierīci un rīko prezentācijas pasākumu Ādažos 1.jūlijā, kura ietvaros demonstrēs iekārtas funkcionalitāti un priekšrocības.

Paredzams, ka testēšanā piedalīsies izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks, SIA "Baltijas Elektro Sabiedrība" valdes loceklis Edgars Bergholcs un Ādažu vidusskolas direktors Česlavs Batņa. Klātienē iepazīties ar iekārtas iespējām un funkcionalitāti, iepriekš piesakoties, aicināti arī pašvaldību, iestāžu un uzņēmumu pārstāvji.

"Lai gan jaunais vīruss ir ierobežots, ir skaidrs, ka pastāv vēl augsti risku faktori. Tāpēc, vadoties no ārvalstu pieredzes, temperatūras automātiskas mērīšanas ierīces ir veiksmīgs veselības drošības risinājums, kā pasargāt citam citu no inficēšanās riskiem konkrētajā iestādē," apgalvo E.Bergholcs.

Jau ziņots, ka iekārta darbosies attālināti bez saskarsmes ar cilvēkiem, un tā pielāgota lielas cilvēku plūsmas ķermeņa temperatūras noteikšanai, tiem ienākot skolā. Saskaroties ar paaugstinātu temperatūru, iekārta signalizēs skolas administratoram, kurš tālāk rīkosies atbilstoši izstrādātai procedūrai.

Iekārta ir augstas kvalitātes, un tā nodrošina termogrāfisko mērījumu ar sertificētu precizitāti līdz pat 0,1O C. Tā sastāv no divām atšķirīgām kamerām - termokameras un optiskās kameras, kas darbojas sinerģiski. Tehnoloģijas ļauj arī rediģēt video, ja seja, piemēram, ir aizsegta. Līdzīgas iekārtas kopš pandēmijas sākuma darbojas publiskās ēkās daudzviet Eiropas valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.