Menu
 

Vides akcijā "Augam tīri" Ķekavas novadā saņemti gandrīz 350 iedzīvotāju pieteikumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Lai  pavasarī  iedzīvotāji varētu ērtāk sakopt savu īpašumu, Eko dienu ietvaros Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar atkritumu apsaimniekotāju SIA “Clean R” pirmo reizi rīko vides akciju “Augam tīri”.  Tās laikā no iedzīvotāja pieteiktās mājas adreses bez maksas maijā tiks izvesti lielgabarīta atkritumi, nolietotās elektropreces, bioloģiski noārdāmie atkritumi un vieglo automašīnu riepas.

Šo pakalpojumu privātmājas īpašnieki vai daudzdzīvokļu māju apsaimniekotāji, kuriem ir noslēgts sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma līgums, varēja pieteikt līdz 25. aprīlim, un kopumā pašvaldība saņēmusi gandrīz 350  pieteikumus, ko pārsvarā iesnieguši privātmāju īpašnieki.

Kā vēsta Ķekavas novada domē, raugoties pēc anketās norādītajiem izvedamo atkritumu veidiem, iedzīvotāji vides akcijas laikā visvairāk vēlas izvest lielgabarīta atkritumus, nolietotās elektropreces un vieglās automašīnas riepas, bet vismazāk – bioloģiskos noārdāmos atkritumus. Šobrīd saņemtie pieteikumi ir nodoti SIA “Clean R”, kas izveidos un saplānos akcijas laikā izvedamo atkritumu maršrutus.

Māju apsaimniekotājiem un iedzīvotājiem, kuri pieteikuši dalību vides akcijā,  8.maijā izvedamos atkritumus jānovieto pie savas mājas esošiem sadzīves atkritumu konteineriem tā, lai tiem varētu piekļūt ar speciālo transportu, un  līdz izvešanai jāuzrauga kārtība un tīrība.

Taču pašvaldība šeit vērš uzmanību, ka vides akcijas laikā netiks izvesti sadzīves atkritumi un būvgruži, piemēram, šīferi, stikli, logu rāmji u.tml.: “Tāpēc aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un būvgružus, kā arī sadzīves atkritumus nemaz nemēģināt novietot pie pārējiem pieteiktajiem izvedamajiem atkritumiem un cerēt, ka tos nejaušības kārtā izvedīs. Tie akcijas laikā bez maksas netiks izvesti.“

Ja novada iedzīvotājiem ir nepieciešams izvest sadzīves atkritumus, ir jānoslēdz  līgums; bet ja vajag izvest būvgružus vai bīstamos atkritumus (vairāk nekā četras riepas, šīferi, dažādas eļļas u.c.), pašvaldība aicina sazināties ar “Clean R” Klientu centru pa tālr. 67111001 vai rakstīt uz e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,  piesakot maksas pakalpojumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.