Menu
 

Latvijas frisbija jauktā izlase kvalificējas pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - frisbee.lv Foto - frisbee.lv

Latvijas U24 jauktā izlase, kuras kodolu veido Salaspils Frisbija kluba spēlētāji, trešdien Vācijā izcīnīja vēl divas uzvaras pasaules čempionātā un jau priekšlaicīgi nodrošināja vietu turnīra ceturtdaļfinālā. Līdz šim Latvijas izlase uzvarējusi četras no sešām spēlēm.

Dienu Latvijas izlase iesāka ar principiālu cīņu pret Čehiju. Pirmajā puslaikā abas komandas cīnījās līdzīgi, taču otrajā spēles nogrieznī latvieši prata izcīnīt uzvaru ar 15:10, informēja Latvijas Disku sporta savienībā.

Turpinājumā Latvijas izlasei bija jāspēkojas ar Kanādas valstsvienību. Latvieši spēja dominēt visas spēles garumā, pārliecinoši sakaujot spēcīgo Ziemeļamerikas vienību ar 15:6.

Turnīra otrā posma grupā Latvijas izlasei nu ir trīs uzvaras un viens zaudējums, kas jau pirms pēdējās spēles ar Vāciju mūsējiem garantē otro vietu grupā. Ceturtdien Latvijas izlasei arī paredzēts ceturtdaļfināls pret otras grupas trešās vietas ieguvējiem – šajā grupā spēlē Japāna, Singapūra, Polija, Zviedrija, Austrālija un Kolumbija.

Jāatgādina, ka Latvijas U24 jauktās izlases kodolu veido Salaspils Frisbija kluba spēlētāji – izlases kapteinis Jānis Bernāns, spēles gara kapteinis Emīls Elksnītis, Arvīds Žanis Orlovksis, Bruno Jurginsons, Didzis Malderis, Toms Ābeltiņš, Katrīna Ance Gasiņa, Helēna Orlovska, Kristiāna Kazakupča un Santa Siņica. Pa diviem spēlētājiem ir no Valmieras un Ventspils, viens – no Ogres.

Pasaules U24 čempionātā jauktajā grupā sacenšas 21 valstsvienība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.