Menu
 

Eiropas jaunatnes Olimpiādē Latviju pārstāvēs arī Salaspils, Mārupes un Babītes jaunie sportisti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LOK Foto - LOK

Latvija Eiropas jaunatnes Olimpiādē no 21.līdz 27.jūlijam Baku būs pārstāvēta ar 34 sportistiem, kuri piedalīsies septiņos no desmit sacensību programmā iekļautajiem sporta veidiem. Viņu vidū būs arī jaunie sportisti no Salaspils, Mārupes un Babītes.

Trešdien norisinājās Latvijas jaunatnes olimpiskās komandas “Baku 2019” prezentācijas pasākums, kura laikā jaunieši iepazinās viens ar otru, uzzināja praktisku informāciju, kas būs jāņem vērā Olimpiādes laikā, noklausījās semināru par dopingu un kontroles procedūrām, kā arī uzzināja Latvijas delegācijas karognesēju Olimpiādes atklāšanas ceremonijā, kas norisināsies šosvētdien – tā ir džudo cīkstone Una Dolgiļeviča.

Individuālajos sporta veidos Latvijas pārstāvji startēs vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, cīņā un riteņbraukšanā. Vieglatlētikā, startēs 11 sportisti, viņu Salaspils sporta skolas audzēknis Makars Korotkovs, kurš nesen svinēja pārliecinošu uzvaru vesera mešanā Latvijas jaunatnes Olimpiādē, kā arī Babītes novada iedzīvotāja Kamilla Vanadziņa, kura Latvijas jaunatnes Olimpiādē izcīnīja zelta medaļas 800 un 1500 metru skrējienos, gan pārstāvot Rīgas pilsētu un sporta klubu "Arkādija". Savukārt džudo sacensībās svara kategorijā virs 70 kg piedalīsies mārupiete Kristāna Babija no sporta kluba “Kyodai”.

Džudo sacensībās būs pārstāvēti astoņi Latvijas jaunie talanti, riteņbraukšanā un cīņā sacentīsies attiecīgi seši un trīs sportisti, bet pa diviem atlētiem no Latvijas piedalīsies vingrošanas, peldēšanas un tenisa sacensībās.

15.Eiropas Jaunatnes Olimpiāde notiks no 21.-27.jūlijam. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbaudīs 50 Eiropas valstu jauno sportistu vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Eiropas Jaunatnes Olimpiāde tiek balstīta uz olimpisko spēļu tradīcijām un šo pasākumu laikā, dalībnieki visciešākajā mērā var sajust olimpisko gaisotni. Gan atklāšanas un noslēguma ceremonijas, gan pašas Olimpiādes sacensības ir saistītas ar olimpiskās kustības principiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.