Menu
 

Foto: Siguldā sadalītas Latvijas čempionāta medaļas kalnu riteņbraukšanas olimpiskajā krosā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Romāns Kokšarovs Foto - Romāns Kokšarovs

Svētdien “Fischer” Slēpošanas centrā Siguldā karstos laika apstākļos aizvadīts Latvijas čempionāts kalnu riteņbraukšanā olimpiskā krosa disciplīnā. Elites vīru grupā čempiona titulu ieguva Mārtiņš Blūms no “CST Sandd Bafang” komandas, bet elites dāmu konkurencē nepārspēta bija Ingrīda Šmite no Baldones velokomandas.

Sacensību trase bija izveidota Gaujas senlejā, un netrūka ne stāvu kāpumu un nobraucienu, tehnisku taciņu, tramplīnu un akmens sekcijas, norāda Latvijas Riteņbraukšanas federācijā. Elites vīriešu grupā piedalījās visi šobrīd labākie pašmāju MTB braucēji. Pēc ievadapļa vadībā izvirzījās Arnis Pētersons, kuram sekoja Mārtiņš Blūms un Oskars Muižnieks. Pirmajā aplī situācija gan mainījās. Vadību izkaroja Blūms, bet aiz viņa bija Muižnieks, Kārlis Baltacis un Uldis Ālītis. Pētersons tikmēr bija spiests no sacensībām izstājāties.

Turpinājumā Blūms ievērojami palielināja savu pārsvaru, apliecinot, ka 19. vieta Pasaules kausa posmā nebija nejauša. Mārtiņš, līdzjutēju atbalstīts, finišēja pārliecinošā pirmajā vietā. Trasē viņš pavadīja stundu, 24 minūtes un 8 sekundes. Otro vietu izcīnīja “DTG-MySport” vienību pārstāvošais Oskars Muižnieks, kuru no uzvarētāja šķīra 6 minūtes un 55 sekundes. Labāko trijnieku noslēdza Kārlis Baltacis (“Patria – Bottecchia”).

Junioru puišu grupā 11 dalībnieku konkurencē dominēja “ZZK” braucēji. Līdz pat pēdējam aplim kopā brauca Arvo Godiņš un Rodžers Petaks. Noslēdzošajos kilometros Godiņš spēja aizmukt no komandas biedra un finišēt pirmais. Trenera Vilmāra Tomsona audzēknis distanci veica 53 minūtēs un 31 sekundē. 24 sekundes vēlāk finišēja Rodžers Petaks, kuram sudraba medaļa.

Elites sieviešu grupā nebūt ne vieglā cīņā četru apļu garumā, čempiones titulu ieguva Ingrīda Šmite no Baldones velokomandas (1.12:53). 41 sekundi vēlāk finišēja un otro vietu ieguva daugavpiliete Vija Frīda. Junioru meiteņu grupā savu ceturto čempiones kreklu šogad ieguva Santa Sanija Jurgena no “Dobeles dzirnavnieks/ Feel Free”.

“Cycling for all” vīru grupā drošu uzvaru guva Mūrnieces komandas biedrs Didzis Slaidiņš. Viņš četrus apļus nobrauca 53 minūtēm un 46 sekundēm. Šajā pat grupā meitenēm par čempioni kļuva Zane Ķelpe no “Garkalne MTB”, kurai sekoja baldoniete Anita Antone.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.