Menu
 

"Miesnieki"/ "Ķekava" trešo gadu pēc kārtas kļūst par Latvijas čempioniem regbijā-7

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF Foto - Zigismunds Zālmanis, LRF

Latvijas čempionāta regbijā-7 sestdien Baldones stadionā triumfēja "Miesnieki"/ "Ķekava" komanda, kas bija labākā arī sacensību otrajā posmā. Regbija klubs "Miesnieki" pie čempionu dēļa ticis trešo gadu pēc kārtas.

Pirmais Latvijas čempionāta posms notika pirms nedēļas, un tajā "Miesnieki"/ "Ķekava" finālā ar 19:12 pieveica principiālo konkurentu "Livonia" spēcīgāko sastāvu "Jūrmala"/ "Livonia". Otrajā sabraukumā atkal piedalījās septiņas komandas, kas bija sadalītas divās apakšgrupās, vēsta Latvijas Regbija federācija.

A grupā, kurā spēlēja favorīti, pārsteigumi nenotika - "Miesnieki"/ "Ķekava" ar 38:0 sagrāva "Garkalne"/ "Livonia", bet ar 32:12 uzveica "Jūrmalu". Savukārt "Jūrmala"/ "Livonia" savā pirmajā grupas mačā ar 31:7 apspēlēja "Miesnieki"/ "Baldone" spēlētājus, bet otrajā mačā, spēlējot bez pamatsastāva un ar pusspēku, ar 12:24 piekāpās "Ežiem", kas čempionāta pirmajā sabraukumā palika pēdējā vietā. Pēc tam pēdējā mačā "Jūrmala"/ "Livonia" atkal laukumā devās ar stiprākajiem spēkiem un ar 41:5 sagrāva "Fēniksu".

Situācija šajā apakšgrupā bija ļoti aizraujoša – pa divām uzvarām trijās spēlēs izcīnīja "Eži" un "Jūrmala"/ "Livonia", bet pa vienai "Fēnikss" un "Miesnieki"/ "Baldone". Tas nozīmēja, ka B apakšgrupā negaidīti uzvar "Eži", bet "Jūrmala"/ "Livonia" paliek otrajā vietā un viņiem pusfinālā jātiekas ar "Miesnieki"/ "Ķekava", tikai šādi komandai saglabājot iespēju triumfēt kopvērtējumā.

Aizraujošajā pusfināla mačā pirmais puslaiks noslēdzās bez gūtajiem punktiem, bet otrajā "Jūrmala"/ "Livonia" izvirzījās vadībā ar 7:0, tomēr pēc tam "Miesnieki"/ "Ķekava" veica divus piezemējumus, triumfējot spēlē ar 10:7 un garantējot Latvijas čempionu titulu. Otrajā pusfinālā "Garkalne"/ "Livonia" ar 33:22 apspēlēja "Ežus".

Finālā jau čempionu statusā esošie "Miesnieki"/ "Ķekava" spēlētāji ar 38:14 apspēlēja "Garkalne"/ "Livonia". Titula mačā uzvarētājiem divus piezemējumus ienesa Elmārs Šefanovskis, pa vienam Andrejs Mantinieks, kādreizējais "Livonia" kluba galvenais treneris Toms Zibolis, Lauris Dūzelis un Gunārs Andersons. Savukārt "Garkalne"/ "Livonia" vienībai finālā piezemējumus ienesa Lietuvas izlases spēlētājs Armands Kaļinausks un Jānis Jansons, kurš pērn kā bobsleja stūmējs piedalījās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kā arī savulaik kļuvis par Latvijas čempionu vieglatlētikas daudzcīņā.

Spēlē par trešo vietu "Jūrmala"/ "Livonia" ar 29:12 pārspēja "Ežus", pierādot, ka apakšgrupas rezultāts bija nejaušība, kamēr piekto vietu izcīnīja "Fēnikss", sesto vietu guva "Jūrmala", bet kopvērtējumu noslēdza "Miesnieki"/ "Baldone".

Divu posmu summā aiz "Miesnieki"/ "Ķekava" otro vietu guva "Jūrmala"/ "Livonia", bet bronzas pozīcijā regbija-7 sezonu noslēdza "Garkalne"/ "Livonia". Ceturto vietu izcīnīja pirmā posma pusfinālā spēlējušais "Fēnikss", piektajā vietā sezonu beidza "Miesnieki"/ "Baldone", sestie bija "Eži", kamēr septītā palika "Jūrmala".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.