Menu
 

Latvijas 3x3 basketbola komanda ''Rīga Ghetto Basket'' izcīna savu otro ''Masters'' turnīra titulu

  • Autors:  LETA
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē BK "Ķekava" līderis Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, svētdien Prāgā triumfēja Pasaules tūres "Masters" posma finālā, triumfējot jau otro reizi šāda tipa sacensībās.

Finālā Latvijas komanda, kurai turnīrā bija piešķirts otrais numurs, ar 21:12 pārspēja ASV komandu "Princeton", kura bija izlikta ar sesto numuru.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar astoņiem punktiem bija Lasmanis, septiņus guva Čavars, bet pa trim punktiem Krūmiņam un Miezim. Visi spēlētāji arī izcīnīja pa četrām atlēkušajām bumbām.

Zīmīgi, ka pirmajā grupu turnīra spēlē latvieši ar 15:21 piekāpās amerikāņiem.

Lasmanis arī tika atzīts par visa posma vērtīgāko spēlētāju.

Iepriekš turnīrā otrajā apakšgrupas spēlē ar 22:12 uzvarēta Bosnijas un Hercegovinas komanda "Vitez", kas bija izlikta ar 13.numuru, bet ceturtdaļfinālā sīvā cīņā ar 19:18 pārspēta pasaules vadošā komanda no Serbijas "Novi Sad". Šī ir vienīgā komanda, kas šosezon spējusi iegūt vairāk par vienu uzvaru kādā no "Masters" turnīriem.

Tikmēr pusfinālā ar 21:16 izdevās pārspēt vēl vienu Serbijas komandu "Zemun", kura sacensībās bija izlikta ar piekto numuru.

Vēl viena Latvijas komanda "Ventspils Ghetto" ar Armandu Ginteru, Robertu Pāži, Mārtiņu Šteinbergu un Armandu Seņkānu sastāvā nespēja iekļūt sacensību ceturtdaļfinālā, jo A apakšgrupā tika piedzīvoti divi zaudējumi. Pirmajā mačā ar 10:13 zaudēts "Novi Sad", bet otrajā ar 11:15 atzīts Čehijas vienības "Humpolec" pārākums. Čehijas komandai turnīrā bija piešķirts astotais numurs.

Aprīlī "Rīga Ghetto Basket" komanda Dohā pirmo reizi triumfēja Pasaules tūres posmā, bet jūnijā Ķīnas pilsētā Čendu izcīnīja sudrabu. Tāpat latvieši guva sudraba medaļas arī Pasaules kausa finālā.

"Riga Ghetto Basket" pagaidām nodrošināta līdzdalība Pasaules tūres turnīros arī Debrecenā (27.-28.augustā) un Naņdzjinā (12.-13.oktobrī). Par iespēju startēt citos posmos vēl jācīnās "Challenger" sērijas turnīros, no kuriem nākamais jau trešdien un ceturtdien norisināsies Rīgā, Grīziņkalnā.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.