Menu
 

Pierīgas jātnieki demonstrē klasi Latvijas čempionātā iejādē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Māris Millers Foto – Māris Millers

Sporta centrā “Kleisti” notika Latvijas Nacionālā čempionāta sacensības iejādē. Divu dienu rezultātu summā par Latvijas čempioni iejādē pēc Lielās balvas programmas kļuva Terēze Rozenberga ar zirgu Kivi no Baldones novada jātnieku sporta kluba “Mežstrazdiņi”.

Terēze Rozenberga ar Kivi pirmajā dienā klasisko Lielās balvas shēmu veica ar vērtējumu 67,065%, bet otrajā dienā – brīvas izvēles programmu mūzikas pavadījumā ar 72,458%, summā saņemot 139,523% un uzvarot čempionātā. Otrās vietas ieguvēja Airisa Penele ar zirgu Licenciado JF no Jaunmārupes z/s “Lielceri” attiecīgi – 66,014% un 71,333%, summā iegūstot 137,347%.

“Man ir liels prieks, ka 17 gadus vecais Kivi jūtas tik labi kā piecgadnieks – ir vesels un laimīgs, labi jūtas, vēlas un ir gatavs startēt, strādā ar prieku. Ja pirms pāris gadiem viņam kā īstam sporta zirgam vēl bija problēmas “ar nerviem”, tad tagad viņš kļūst arvien vairāk vērsts uz sadarbību nevis piespiedu uzdevuma veikšanu. Ir vieglāk ar Kivi komunicēt, viņš kļuvis par domājošu sportistu, LJF preses dienestam atzina Latvijas čempione iejādē Terēze Rozenberga.

“Jāteic, ka starts šajā čempionātā bija īpaši patīkams, jo startējām uz atjaunotā laukuma, kura kvalitāte palīdz sasniegt vēl labākus rezultātus. Segums ir atsperīgs un ļauj zirgam drošāk atsperties nepieciešamajās vietās. Jāatzīmē arī lieliskais komandas darbs – trenere Guna Loja un zirga īpašnieks Juris Mežnieks. Katrs dara savu darbu, Kivi sagādāti arī fizioterapeita pakalpojumi, un kopā tas viss dod rezultātu.”

Pierīgas  jātnieku sporta kluba pārstāvji ieguva vēl vairākas Latvijas čempionāta godalgas. Shēmā II amatieru grupā par uzvarētāju kļuva Dina Endziņa ar Camelot no Babītes novada sporta kluba “Temperaments”, Shēmā III atvērtajā klasē otro vietu ieņēma Maksims Kadņikovs ar Catch Me no z/s “Lielceri” un trešo Olga Koroļenko ar Kaivo no Ķekavas novada kluba “Eminent Sport”, bērnu sacensībās otrā bija Anda Cukermane ar Roxandra no Ikšķiles novada kluba “Green Horse” un trešā Elīna Rubene ar Darling no Mārupes novada z/s “Tīraines staļļi”, bet jauno jātnieku grupā trešo vietu iezcīnīja Elza Alma Graumane ar Loredo no z/s “Lielceri”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.