Menu
 

Pasaules kausa posmā Jūrmalā piedalīsies pludmales volejbola pāri no 27 valstīm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Nākamnedēļ Jūrmalā sāksies līdz šim nozīmīgākās pludmales volejbola sacensības Latvijas vēsturē – Pasaules kausa posms pludmales volejbolā. Pirmo reizi Jūrmalā, Majoru pludmalē, pulcēsies pludmales volejbolisti no visas pasaules, lai sacenstos par godalgām. Šobrīd savu dalību turnīram ir apstiprinājuši 52 pludmales volejbola pāri no 27 pasaules valstīm.

Pasaules kausa pamatturnīrā startēs 32 komandas no tādām valstīm kā ASV, Vācija, Austrija, Čehija, Norvēģija, Brazīlija un daudzām citām. Latviju šajā Pasaules kausa posmā pārstāvēs pieci pāri, kā arī pieteikti divi rezervistu pāri, kuri iesaistīsies turnīrā, ja kāds no pamata pāriem atsauks savu dalību. Turnīrā piedalīsies arī Latvijas labākie pludmales volejbola dueti – Samoilovs/Šmēdiņš (27. vieta pasaules rangā) un Pļaviņš/Točs (16. vieta pasaules rangā). Turnīra organizatori uz pamatturnīru ir piešķīruši “wild card” jeb īpašo uzaicinājumu Aleksandra Samoilova jaunākajam brālim Mihailam Samoilovam, kurš 2018. gadā tieši Jūrmalā izcīnīja Eiropas U-22 čempiona titulu. Šajā turnīrā viņš startēs pārī ar pieredzējušo Aleksandru Soloveju.

Turnīrā startēs arī trīs pāri no ASV, starp kuriem būs pludmales volejbola sabiedrībā zināmie spēlētāji Patersons/Badingers, kuri spēlē kopā salīdzinoši nesen, bet pasaules rangā ieņem jau 46. vietu. Vēl no amerikāņiem redzēsim Siku/Allenu, kuri atrodas 34. vietā un Kolinski/Evansu, kuri atrodas 56. vietā. Tāpat turnīrā startēs arī četras vācu komandas, kas regulāri sagādā pārsteigumus dažādos turnīros visā pasaulē. Latvijas līdzjutējiem par prieku turnīrā piedalīsies arī 37. vietā esošais beļģu duets Kekelkoren/van Valle, kuri veiksmīgi startēja Jūrmalā notiekošajā 2017. gada Eiropas čempionātā.

Šobrīd Majoru pludmalē notiek stadiona aktīva būvniecība, lai jau 19. augustā pludmales volejbolisti tajos varētu aizvadīt pirmos treniņus. Stadiona skatītāju tribīnes sliesies gandrīz piecu metru augstumā un tajās aizraujošās spēles vienlaicīgi varēs vērot 2046 skatītāji.

Kvalifikācijas turnīra spēles, kas norisināsies 22. augustā, būs iespējams apmeklēt bez ieejas maksas. Uz pamatturnīra spēlēm, kas tiks aizvadītas 23. augustā un uz izslēgšanas spēlēs 24. un 25. augustā biļetes ir iespējams iegādāties beachvolley.jurmala.lv

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnīsies par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā – uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā. Pludmales volejbolistiem arī turpinās punktu krāšana, lai kvalificētos Tokijas olimpiskajām spēlēm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.