Menu
 

Jaunmārupē gaidāms otrais Baltijas jaunzirgu čempionāts konkūrā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Sestdien, 24. augustā, jāšanas sporta centrā “Lielceri” Jaunmārupē notiks otrais Baltijas jaunzirgu čempionāts konkūrā "Future Stars 2019", kas tiek organizēts, lai atsevišķā konkurencē noskaidrotu labākos Baltijas valstīs audzēto nacionālo sporta šķirņu jaunzirgus – Latvijas siltasiņu zirgu, Igaunijas sporta zirgu, Lietuvas jājamzirgu un Baltijas Hanoveras šķirnes zirgus. Čempionāts jaunzirgiem notiks trīs vecuma grupās – piecus, sešus un septiņus gadus veciem zirgiem.

“Future Cup 2019 show jumping” sacensību organizatoru vīzija ir tiekšanās uz augstiem sasniegumiem nākotnē un sportistu mērķu realizāciju. Šīs sacensības ir lieliska iespēja startēt uz Latvijā pirmā pasaules klases laukuma ar ebbe-flut apūdeņošanas sistēmu, kas ierīkota jāšanas sporta centrā “Lielceri”, informē biedrības “Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācija” valdes priekšsēdētāja vietniece Aija Luse.

Sacensību sākums ir no pulksten 9.00, un tajās paredzēti vairāki maršruti ar šķēršļu augstumu no 100 cm līdz 140 cm, ieskaitot jaunzirgu maršrutus “Future Stars 2019”. Augusta beigas ir piemērots laiks, lai dažas nedēļas pirms FEI/WBFSH pasaules jaunzirgu čempionāta noskaidrotu labākos Baltijas valstu pārstāvjus dalībai pasaules čempionātā, kas notiks 18.–22. septembrī Beļģijas pilsētā Lanakenā.

Baltijas jaunzirgu čempionāts konkūrā ir iespēja parādīt un popularizēt Baltijas valstīs audzēto nacionālo sporta šķirņu jaunzirgus nacionālā un starptautiskā mērogā, nesot šķirnes vārdu pasaulē arvien vairāk, norāda A. Luse.

Baltijas jaunzirgu čempionātu konkūrā “Future Stars 2019” organizē biedrība “Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācija” sadarbībā ar jāšanas sporta centru “Lielceri” konkūra sacensību “Future Cup 2019 show jumping” ietvaros. Projektu atbalsta Zemkopības ministrija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.