Menu
 

"Rīga Ghetto Basket" 3x3 basketbolisti cieš zaudējumu Pasaules tūres posma finālā

  • Autors:  LETA
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga Ghetto Basket", kurā spēlē Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars, trešdien Ungārijā iekļuva Pasaules tūres "Masters" turnīra finālā, kurā gan cieta zaudējumu.

Turnīrā ar otro numuru izliktie latvieši vispirms ceturtdaļfinālā ar 21:19 pārspēja Francijas vienību "Nantes", kas turnīrā saņēmusi 11.numuru. Latvijas komandā rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Lasmanis.

Latvijas vienība savu uzvaru gājienu turpināja arī pusfinālā, jau pirms spēles laika beigām ar 21:12 pārspējot Saūda Arābijas komandu "Jeddah". Arī šajā spēlē rezultatīvākais Latvijas komandā ar 11 gūtajiem punktiem bija Lasmanis.

Vēlāk finālā Latvijas kvartetam bija tikšanās ar turnīra pirmo numuru "Liman" no Serbijas, kurai tika piedzīvots zaudējums ar 18:21. Latvieši, tuvojoties mača beigām, turējās 1-2 punktu attālumā no pretiniekiem, taču nespēja izraut uzvaru.

Rīdziniekiem ar septiņiem punktiem izcēlās Krūmiņš, bet pretiniekiem 12 punktus guva Maksims Kovačevičs, kurš grozā raidīja piecus tālmetienus.

Jau ziņots, ka Latvijas vienība B apakšgrupas pirmajā spēlē ar 17:15 pārspēja Serbijas komandu "Vrbas" (7.), bet otrajā mačā latvieši ar 21:17 uzveica mājinieci "Debrecen" (15.). Ar divām uzvarām divās spēlēs Latvijas vadošā komanda iekļuva ceturtdaļfinālā.

Zīmīgi, ka turpat Debrecenā nedēļas nogalē notiks Eiropas kauss jeb Eiropas čempionāts 3x3 basketbolā.

"Riga Ghetto Basket" mēneša sākumā Prāgā triumfēja Pasaules tūres "Masters" posmā. Aprīlī Latvijas komanda Dohā pirmo reizi triumfēja Pasaules tūres posmā, bet jūnijā Ķīnas pilsētā Čendu izcīnīja sudrabu. Tāpat latvieši guva sudraba medaļas arī Pasaules kausa finālā.

"Riga Ghetto Basket" pagaidām nodrošināta līdzdalība Pasaules tūres turnīros arī Naņdzjinā (12.-13.oktobrī). Par iespēju startēt citos posmos jācīnās "Challenger" sērijas turnīros.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.