Menu
 

Pierīgas jātnieki dominē Latvijas čempionātā šķēršļu pārvarēšanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Māris Millers, LJF Foto - Māris Millers, LJF

Latvijas Jātnieku federācijas sporta centra “Kleisti” galvenajā arēnā nedēļas nogalē norisinājās Latvijas čempionāts šķēršļu pārvarēšanā. Vērtējot rezultātus divu dienu summā, par valsts čempioni šajā disciplīnā pieaugušo konkurencē kļuva Anna Arhipova ar zirgu For Sale no Jaunmārupes zemnieku saimniecības “Lielceri”.

Pirmajā sacensību dienā prestižākajā pieaugušo konkurencē, kurā pieteicās 15 sportiskie pāri, dalībniekiem bija jāveic ātruma maršruts ar 140 cm augstiem šķēršļiem, informēja LJF preses dienests. Labāko trijotnē iekļuva Sintija Semeņkova ar zirgu Clair de Lune no Garkalnes novada jātnieku sporta kluba “Kriķi”, Aigars Bregže ar Val di Sole no z/s “Lielceri” un Mārtiņš Pilders ar Kavallo no ZA “Burtnieki”.

Otrajā dienā galvenā maršruta šķēršļu augstums tika paaugstināts līdz 145 cm, paredzot pārlēkšanu, taču tikai viena sportiste – Anna Arhipova ar For Sale – veica pamatmaršrutu bez soda punktiem. Otrais bija Ģirts Bricis no Babītes novada ar Donau (“Sport de Lux”) un trešais lietuvietis Valdemārs Žukavskis ar Livinia. Kopvērtējumā divu dienu summā uzvaru guva Anna Arhipova, sudrabs Ģirtam Bricim un bronza Sintijai Semeņkovai.

“Mainīju savu dzīvesvietu un Latvijā nokļuvu pirms pieciem gadiem no Krievijas. Taču tagad Latviju pārstāvu starptautiskās sacensībās – šogad piedalījos starptautiskos turnīros Polijā, divas reizes Lietuvā, Rīgā un Somijā,” LJF preses dienestam pastāstīja Latvijas čempione A.Arhipova. “Pēc Krievijā apgūtās pieredzes jāšanas sportā bija aptuveni 15 gadus ilgs pārtraukums. Ieroties Latvijā, atsāku nodarboties, un tas bija grūti. Vajadzēja daudz ko paveikt tieši fiziskajā sagatavotībā, taču viss izdevās. Mans deviņus gadus vecais zirgs For Sale tieši tagad sasniedzis lielisku formu, šogad veicām savu pirmo “Grand Prix”. Esmu ļoti priecīga par uzvaru Latvijas čempionātā. It kā šajā laikā bija paredzēts piedalīties starptautiskās sacensībās, tomēr par svarīgāku uzskatīju valsts čempionātu, un izdevās sasniegt vislabāko rezultātu, tāpēc esmu gandarīta.”

Sacensībās, kurās piedalījās 6-7 gadus veci zirgi, pirmās trīs vietas ieguva Andis Vārna ar High Point (z/s “Lielceri”), Anna Annija Alsiņa ar Cleo (z/s “Tīraines staļļi”) un Ģirts Bricis ar Ilexta. Garkalnes novada iedzīvotāja Laura Luize Leinerte (RJSK) izcīnija Latvijas čempiones titulu jauno jātnieku un junioru konkurencē un 3. vietu bērnu konkurencē līdz 16 gadu vecumam. Pirmās grupas poniju konkurencē otro vietu ieguva Garkalnes novada jātnieku sporta kluba “Meždruvas-1” pārstāve Līva Dreimane ar Black Velvet, bet trešās vietas ieguva Tīna Dreimane ar Luis jauno jātnieku sacensībās un Andis Vārna ar Bella de Paris līdz piecus gadus veco zirgu grupā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.