Menu
 

Foto: Siguldā startējusi Latvijas apvienotās badmintona līgas 11.sezona

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Ar pirmā posma sacensībām Siguldas Sporta centrā nedēļas nogalē nu jau 11.sezonu sāka Latvijas apvienotā badmintona līga (LABL). Arī šogad turnīru seriālā ieplānoti seši posmi – divi Inčukalnā un četri Siguldā. 

Tāpat kā pērn, sestdien notiek spēcīgākās A grupas turnīri vīriešu un sieviešu vienspēlēs, vīriešu un dāmu dubultspēlēs, kā arī jauktajās dubultspēlēs, savukārt svētdien – vīriešu vienspēles B un C grupā, dāmu vienspēles B grupā, kā arī B grupas vīru un dāmu dubultspēles. Svētdienās Siguldā plānoti arī turnīri jauniešiem U9, U11, U13 un U15 vecuma grupās.

Pirmajā posmā mājiniekiem siguldiešiem izdevās izcīnīt pirmās vietas četros turnīros. Vīru vienspēļu finālā Artūrs Akmens sīvā triju setu cīņā ar 16:21, 21:16, 21:16 uzvarēja Andi Bērziņu no Valmieras. Vēl spraigāks bija dāmu vienspēļu fināls, kurā Anna Kupča pārspēja rīdzinieci Diānu Stogniju 21:19, 9:21, 25:23. Trešajā vietā ierindojās vēl vienu Siguldas badmintoniste Annija Rulle-Titava. Dubultspēļu turnīrā Anna un Annija ieguva otro vietu, finālā piekāpjoties Kristīnei Šeferei un D.Stognijai 11:21, 14:21.

B grupas meiteņu turnīros pie divām uzvarām tika Diāna Lencēviča. Individuālā turnīra izšķirošajā spēlē viņa ar 21:16, 19:21, 21:18 pārspēja Ingu Jaunīti no Cēsīm, bet dubultspēlēs kopā ar vienspēļu turnīra trešās vietas ieguvēju Paulu Mackēviču uzvarēja visos trijos grupu turnīra mačos.

A grupas dubultspēļu turnīros pie uzvarām tika arī citu Pierīgas novadu badmintonisti. Vīru pāru cīņu finālā savā starpā tikās divi Baložu dueti – Martiņš Kažemaks un Valters Liepkalns vēl vienā triju setu cīņā pārspēja Viesturu Bajāru un Jāni Malnaču 21:14, 13:21, 23:21. Savukārt jauktajās dubultspēlēs triumfēja Mārtiņš Kažemaks kopā ar Anitu Švalbi no Rīgas, bet trešo vietu ieguva Salaspils badmintona kluba pārstāvji Imants Kelmers un Linda Bome.

B grupas vienspēlēs pirmo vietu ieguva Niks Šauva no Alberta badmintona kluba, C grupā – Jānis Laursons no Cēsu kluba “Saulrīti”, bet B dubultspēlēs – Jānis Laursons un Antons Tkačenko.

Nākamais LABL posms paredzēts 19.un 20.oktobrī Inčukalna sporta kompleksā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.