Menu
 

"Salaspils MIX" komanda dramatiskā cīņā kļūst par pirmo Latvijas telpu frisbija čempionāta uzvarētāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Frisbija federācija Foto - Latvijas Frisbija federācija

Nedēļas nogalē Ogrē norisinājās pirmais Latvijas telpu frisbija čempionāts jauktajā grupā. Desmit komandu konkurencē par uzvarētajiem kļuva “Salaspils MIX” spēlētāji, kuri, daļu fināla aizvadot vien ar četriem spēlētajiem uz laukuma, ar 15:14 pārspēja Valmieras “Insiders”.

Kā vēsta Latvijas Frisbija federācija, pēc saspringtā pirmā puslaika traumu guva salaspiliete Santa Možeika, kas nespēja atlikušajā mača daļā palīdzēt komandai. Salaspils vienība jau sestdien savainojuma dēļ zaudēja vienu no spēlētājām, līdz ar to komandā turpināt cīnīties varēja tikai Ieva Grabe un Monta Poduma.

Kad rezultāts bija 8:8, “Salaspils MIX” pirmo reizi nācās spēlēt četratā pret pieciem, tomēr, par spīti spēlētāju deficītam, viņi prata gūt divus “breikus”, iegūstot pārsvaru. Atstatums starp komandām palika nemainīgs līdz pat rezultātam 14:12, kad “Insiders” vispirms prata realizēt savu uzbrukumu un pēc tām, spēlējot piecatā pret pieciem rezultātu izlīdzināt.

Pēdējo punktu “Salaspils MIX” atkal spēlēja ar četriem frisbijistiem. Vispirms Poduma nesapratās ar Reini Otisonu zonā, kas deva iespēju “Isiders”. Taču teicama aizsardzība padevās Otisonam, kurš laboja savu kļūdu. Otro iespēju salaspilieši izmantoja, triumfējot šajā kuriozajā finālā.

Trešajā vietā palika “Ventspils Frisbija klubs”, kas prata revanšēties un mazajā fināla pieveikt “Salaspils A” komandu.

Pēc divām nedēļām Ogrē un Lielvārdē risināsies nākamās frisbija sacensības – “Rīgas Rudens”, savukārt novembra izskaņā tiks dots starts Latvijas Frisbija līgas jaunajai sezonai.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.