Menu
 

Ķekavas florbolistes negriež ceļu čempionāta līderēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no youtube,com Foto - ekrānšāviņš no youtube,com

Latvijas dāmu florbola čempionātā zaudējumu turnīra līderēm Igaunijas izlases spēlētājām svētdien savās mājās sagādāja “FK Ķekava” florbolistes. Tuvu panākumam dienu iepriekš bija arī “Ķekavas Bulldogs” komanda. Septiņām Ķekavas klubu spēlētājām šīs bija vienas no pēdējām cīņām pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

“FK Ķekava” un Igaunijas izlases spēlē rezultāts tika atklāts tikai otrās trešdaļas sākumā, drīz pēc tam viešņas bija panākušas 3:1 savā labā. Tomēr vēl līdz otrajam pārtraukumam ķekavietes vienus vārtus atguva, bet trešajā periodā nepilnu divu minūšu laikā iemeta vēl divus golus un nosargāja uzvaru 4:3. Vārtus laukuma saimnieču labā guva Ieva Bušmane, Elīza Elizabete Bērziņa, Agnese Broliša un Aurēlija Zariņa, bet par labāko spēlētāju “FK Ķekava” rindās atzina vārtsardzi Kristīni Kirilovu, kura atvairīja 54 metienus.

 “Ķekavas Bulldogs” florbolistes sestdienas spēlē pret igaunietēm kā līdzīgas cīnījās 50 minūtes, taču tad triju minūšu laikā pamanījās ielaist piecus vārtus un piedzīvoja zaudējumu 7:11 (Līgai Vancānei 2+3, Annai Mūrniecei 2+2).

Virslīgas turnīra tabulā pirmās divas vietas saglabā Igaunijas izlase (21 punkts 10 spēlēs) un Kocēnu “Rubene” (15 p., 6 sp.), viņām seko “FK Ķekava” (11 p., 10 sp.) un “Ķekavas Bulldogs” (4 p., 8 sp.).

Jāpiezīmē, ka šonedēļ kļuva zināms Latvijas dāmu florbola valstsvienības sastāvs pasaules čempionātā, kas no 7. līdz 15. decembrim norisināsies Šveicē. Komandas sastāvā iekļautas septiņas Ķekavas klubu spēlētājas – Kristīne Kirilova, Klinta Mārtiņjēkaba, Elīza Elizabete Bērziņa un Paula Metāla no “FK Ķekava”, kā arī Inga Ametere, Līga Vancāne un Kristiāna Grāvīte no “Ķekavas Bulldogs”. Apakšgrupas turnīrā Latvijas izlase sacentīsies ar Čehijas, Slovākijas un Zviedrijas florbolistēm.

Neveiksmi nedēļas nogalē piedzīvoja arī “Ķekavas Bulldogs” vīru komanda, kas Latvijas pirmās līgas turnīra spēlē ar 5:8 piekāpās LU/FS “Masters” florbolistiem. Otrās trešdaļas sākumā ķekavieši nonāca zaudētājos 0:4, vēlāk spēja samazināt starpību līdz viena precīza metiena tiesai, taču pēdējās astoņās minūtēs ielaida vēl divus vārtus (Reinim Žīguram 2+1, Kārlim Deginam 1+2). Tabulā ar divām uzvarām septiņās spēlēs un septiņiem punktiem “buldogi” ir septītajā vietā.

Trīs pozīcijas augstāk ar 13 punktiem deviņos mačos ir “Saulkalnes” florbolisti, kuri svētdien viesos pret Kuldīgas komandu guva pirmos divus vārtus, tomēr nenosargāja pārsvaru un piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā 5:6.

Līdzīgā veidā sesto zaudējumu sezonas astoņās spēlēs Latvijas otrajā līgā cieta sporta kluba “Babīte” florbolisti. Pirmos vārtus mačā pret florbola klubu “Vārme” viņi guva tikai tad, kad paši bija zaudējuši jau piecus, un izglābties vairs nespēja – 4:6 (Augustam Tomasam 2+0, Tomam Dūrenam 1+2). Rietumu grupas tabulā “Babīte” ir sestajā vietā (6 p.) – vienu pozīciju virs Inčukalna kluba “Coyote” (4 p.).

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.