Menu
 

Kamaniņu braucējs Bērziņš izcīna divas uzvaras Pasaules kausa junioriem sezonas ievadā

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto - Juris Bērziņš-Soms Foto - Juris Bērziņš-Soms

Latvijas jaunais kamaniņu braucējs siguldietis Gints Bērziņš nedēļas nogalē Insbrukas trasē Īglsā triumfēja Pasaules kausa junioriem pirmajās divās sacensībās.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa ieguvējs Bērziņš jauniešu A sacensībās sestdien braucienos guva pirmo un trešo vietu, kas ļāva svinēt uzvaru. Otrās vietas ieguvējs Timons Grancanjolo no Vācijas viņam divu braucienu summā zaudēja 0,081 sekundi.

Kaspars Rinks no Ropažiem braucienos bija desmitais un astotais, Bērziņam zaudējot 0,921 sekundi un ieņemot astoto vietu 50 sportistu konkurencē.

Svētdien Bērziņš bija nepārspēts abos braucienos un otrās vietas ieguvēju Grancanjolo pārspēja jau par 0,188 sekundēm. Rinkam pirmajā braucienā, visticamāk, kritiens un 50.vieta, bet otrajā braucienā tika uzrādīts septītais rezultāts, kas summā deva 48.pozīciju.

Jaunietēm sestdien Zane Kaluma no Saulkrastiem bija sestā, Justīne Maskale no Ropažiem ieņēma 34.vietu, bet Frančeska Bona no Siguldas tika diskvalificēta. Svētdien Bonai bija 20.vieta, Maskale bija 36., bet Kaluma saņēma diskvalifikāciju.

Jauniešiem divniekos Kaspars Rinks/Aldis Liepiņš (Ropaži/Viesīte) un Krišjānis Brūns/Vitālijs Jegorovs (Rīga/Stopiņi) sestdien noslēdza pirmo sešinieku, bet svētdien viņiem bija attiecīgi ceturtā un astotā vieta. Jaunietēm divniekos Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna (Salaspils/Ropaži) sestdien ieņēma devīto vietu, bet svētdien viņas bija sestās. 

Bērziņš iepriekšējā sezonā uzvarēja trijos no sešiem Pasaules kausa posmiem, bet pārējos trijos etapos viņš bija otrais. Zīmīgi, ka trīs uzvaras nāca tieši noslēdzošajos posmos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.