Menu
 

Aparjods piektais Pasaules kausa posmā Leikplesidā, Šici triumfē Sprinta kausā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - fil-luge.org Foto - fil-luge.org

Kristers Aparjods no Saulkrastiem izcīnījis piekto vietu kamaniņu sporta Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā Leikplesidas trasē ASV. Pirmo godalgoto vietu Latvijas komandai šosezon izcīnīja Andris un Juris Šici, kuri bija labākie Sprinta kausa sacensībās divnieku ekipāžām.

Pirmajā braucienā Aparjods sasniedza piekto labāko rezultātu, bet otrajā pietika ar devīto laiku, lai pozīciju nosargātu. Divu braucienu summā Kristers posma uzvarētājam austrietim Jonasam Milleram zaudēja 0,250 sekundes. Ātrāki par saulkrastieti bija arī amerikānis Vests, itālietis D.Fišnallers un krievs Repilovs, toties aiz viņa palika visi spēcīgie Vācijas sportisti.

Siguldietis Riks Kristens Rozītis ar 17.un 15.rezultātu braucienos summā ierindojās 16.vietā 32 dalībnieku konkurencē (+0,655 s) un nekvalificējās Sprinta kausa sacensībām. Bet viņa novadnieks Inārs Kivlenieks pēc 15.rezultāta pirmajā mēģinājumā otrajā piedzīvoja kritienu un nefinišēja.

Vēlāk svētdien Leikplesidā norisinājās sezonas pirmās Sprinta kausa sacensības, kurās katrā diciplīnā startēja pa 15 labākajiem Pasaules kausa sacensību dalībniekiem. Sportisti veica pa vienam braucienam ar laika uzņemšanu gaitā.

Divnieku sacensībās nepārspēti palika siguldieši Šici, kuri trasi veica 37,218 sekundēs un apsteidza abās spēcīgākās Vācijas ekipāžas Toniju Egertu / Sašu Benekenu (+0,008 s) un Tobiasu Vendlu / Tobiasu Arltu (+0,037 s). Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ierindojās sestajā vietā (+0,331 s), bet ropažnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs palika 13.pozīcijā (+0,946 s).

Pēc šī panākuma Andris un Juris Šici Pasaules kausa kopvērtējumā pakāpušies uz trešo vietu aiz abiem labākajiem Vācijas divniekiem. Gudramovičs/Kalniņš ir sestie, Putins/Marcinkēvičs – trīspadsmitie.

Sprinta kausa dāmu sacensībās Kendija Aparjode ieņēma desmito vietu (0,395 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Jūlijas Taubicas) un Ulla Zirne 12.vietu (+0,438 s). Divpadsmitais vīru konkurencē bija arī Kendijas brālis Kristers (0,466 s aiz Romana Repilova).

Pasaules kausa izcīņas trešais posms notiks pēc divām nedēļām Vistleras trasē Kanādā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.