Menu
 

Handbola čempionātā uzvar tikai salaspilietes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Handbola federācija Foto - Latvijas Handbola federācija

No četrām Salaspils un Stopiņu novadu handbola komandām nedēļas nogalē pie panākuma tika vienīgi Salaspils sporta skolas dāmu komanda. Gan Salaspils vīri, gan abas Stopiņu vienības cieta neveiksmes.

Salaspils handbolistes, viesojoties pie “REIR Dobele” komandas, bija vadībā gandrīz visu pirmo puslaiku un vienubrīd sasniedza arī piecu vārtu pārsvaru (11:6). Tomēr izšķirošie notikumi risinājās otrā puslaika vidū, kad salaspilietes iemeta četrus vārtus pēc kārtas un panāca izšķirošo 33:28 pārsvaru. Tuvāk par divu precīzu metienu tiesu mājinieces vairs netika – 40:36. Renāte Salmane uzvarētājām guva 12 vārtus, Dace Potapova 11 un Agrita Bērtiņa deviņus.

Stopiņu NHK handbolistes savās mājās Ulbrokā uzņēma Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studentes, otrajā puslaikā sešu minūšu laikā no 21:23 spēja panākt 27:23, taču neveiksmīgi aizvadīja nākamās desmit minūtes (28:29) un no pēdējiem deviņiem metieniem realizēja tikai divus – 30:32. Elitai Ekkertei 9 precīzi metieni, Ivitai Asarei 8, Lanai Nikolajevai un Darjai Savčenko pa 6.

Turnīra tabulas galvgalā Jēkabpils komandai un Stopiņu NHK ir pa 10 punktiem 8 spēlēs, bet Salaspils sporta skolai un LSPA pa 9 punktiem 9 mačos.

“Salaspils” vīru komanda Latvijas pirmās līgas spēlē pret handbola klubu “Ogre” guva pirmos vārtus, taču tā arī bija vienīgā reize, kad salaspilieši bija vadībā. Līdz pārtraukumam Ogres handbolistu pārsvars sasniedza sešus vārtus, bet beigās viesi piedzīvoja zaudējumu 15:26 (Matīsam Strautniekam 5, Artūram Lejiņam 4).

Patālu no pozitīva iznākuma bija arī Ulbrokas sporta kluba handbolisti, kuru zaudējumu sērija sasniegusi jau sešus mačus. Mājas spēlē pret kluba “Jūrmalas sports” otro komandu viņi pirmā puslaika otro pusi nospēlēja 3:9, nonāca zaudētājos 12:19 un turpinājumā tuvāk par četriem vārtiem vairs netika – 31:37 (Sandim Oto un Raulam Serafimovičam pa 9, Robertam Kozlovam 5).

Pierīgas komandas pirmās līgas tabulā ieņem divas pēdējās vietas – “Salaspils” ar diviem punktiem piecās spēlēs ir septītā un Ulbroka bez punktiem astotā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.