Menu
 

Naudas balvās par izciliem sasniegumiem sportā izmaksās 1,16 miljonus eiro; tiek arī Pierīgas sportistiem

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Elīzai Caucei, Ināram Kivleniekam, Andrim Šicam un Jurim Šicam par Eiropas čempionātā izcīnīto trešo vietu stafetē piešķirti pa 3842 eiro. Foto – arhīvs Elīzai Caucei, Ināram Kivleniekam, Andrim Šicam un Jurim Šicam par Eiropas čempionātā izcīnīto trešo vietu stafetē piešķirti pa 3842 eiro. Foto – arhīvs

Valdība šodien atbalstīja naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā 2018.gada nogalē un 2019.gadā, kopumā tam atvēlot 1 158 885 eiro.

No šīs summas 85 372 eiro paredzēti naudas balvām par izcīnītajām pirmajām vietām 2019.gada pasaules čempionātā paravieglatlētikā, savukārt Latvijas Basketbola savienībai sporta veida attīstībai par sieviešu nacionālās izlases dalību Eiropas čempionātā paredzēti 65 000 eiro.

Arī Latvijas Hokeja federācijai sporta veida attīstībai par vīriešu nacionālās izlases dalību pasaules čempionāta finālturnīrā tiks piešķirti 60 000 eiro, turpretī Latvijas Svarcelšanas federācijai par sportistu sagatavošanu sacensībām piešķirs- 26 000 eiro, Latvijas Taekvondo federācijai, Latvijas Nedzirdīgo sporta federācijai, Latvijas Kamaniņu sporta federācijai un Latvijas Volejbola federācijai - 26 000 eiro, kā arī Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai - 52 000 eiro.

Naudas balvas saņems arī Latvijas Florbola savienība - 27 000 eiro, Latvijas Lakrosa federācija - 12 000 eiro, Latvijas Kērlinga asociācija - 21 206 eiro, kā arī virkne sportistu naudas balvās saņems no 1153 līdz 28 458 eiro.

IZM norādīja, ka naudas balvas kopumā saņems vairāk nekā 200 sportisti, viņu treneri, apkalpojošie sporta darbinieki un attiecīgās sporta federācijas.

Naudas balvas piešķirta arī virknei Pierīgas novadu sportistu, pārsvarā ziemas sporta veidu pārstāvju.

Skeletonistam siguldietim Martinam Dukuram par pasaules čempionātā izcīnīto pirmo vietu piešķirti 28 458 eiro (tai skaitā 6219 eiro nodokļu samaksai), viņa novadniekam Jānim Strengam par pasaules čempionātā izcīnīto otro vietu bobslejā četriniekiem – 12 806 eiro.

Kamaniņu braucējam Kristeram Aparjodam no Saulkrastiem par Eiropas čempionātā izcīnīto trešo vietu piešķirti 5122 eiro, Ullai Zirnei no Siguldas, Kendijai Aparjodei no Siguldas un Kristenam Putinam no Ropažiem par Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīto trešo vietu stafetē – pa 2794 eiro, bet Elīzai Caucei no Krimuldas, kā arī siguldiešiem Ināram Kivleniekam, Andrim Šicam un Jurim Šicam par Eiropas čempionātā izcīnīto trešo vietu stafetē – pa 3842 eiro. Tāda pati summa piešķirta arī siguldietim Gintam Bērziņam un ropažniekiem Mārtiņam Botam un Robertam Plūmem par Eiropas kamaniņu sporta čempionātā junioriem izcīnīto otro vietu komandu stafetē.

Latvijas Paralimpiskās komitejas sportistam baldonietim Rihardam Snikam par Eiropas čempionātā para iejādē izcīnīto trešo vietu  piešķirti 5122 eiro, bet ķekavietim Naurim Miezim par pasaules čempionātā 3x3 basketbolā izcīnīto otro vietu – 12 806 eiro.

Finansējumu paredzēts piešķirt no valsts budžeta programmas "Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem".

Balvas tiks piešķirtas saskaņā ar Latvijas Nacionālā sporta padomes priekšlikumiem. Tās uzdevums bija izvērtēt sacensību nozīmīgumu, sacensībās piedalījušos valstu skaitu un sportistu vai komandu skaitu.

Tāpat IZM norādīja, ka ministrijas darba grupa šobrīd turpina izstrādāt risinājumus sporta nozares finansēšanas modeļa maiņai, un 2020.gada pavasarī ministrija Latvijas Nacionālai sporta padomei iesniegs priekšlikumus jauniem kritērijiem naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā piešķiršanai, šo jautājumu skatot kontekstā ar valsts atbalstu augstas klases sportistu sagatavošanai.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.