Menu
 

Latvijas kausus kamaniņu sportā izcīna saulkrastieši Aparjodi un siguldieši Šici Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Kendija Aparjode. Foto - Juris Bērziņš-Soms Kendija Aparjode. Foto - Juris Bērziņš-Soms

Sestdien  Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē noskaidroti šāgada Latvijas kausa ieguvēji kamaniņu sportā. Tāpat kā pirms gada, arī šoreiz dāmu un vīru konkurencē uzvaras svinēja Kendija Aparjode un Kristers Aparjods no Saulkrastiem, bet divnieku ekipāžu konkurencē pārliecinoši triumfēja mājinieki Andris un Juris Šici.

Vīru konkurencē pirmajā braucienā labākais laiks bija siguldietim Rikam Kristenam Rozītim, taču otrajā braucienā Kristers Aparjods bija par gandrīz sekundes desmitdaļu ātrāks un arī divu braucienu summā izcīnīja uzvaru ar 0,044 sekunžu pārsvaru pār Rozīti, pavēstīja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā. Trešā vieta abos braucienos un summā Ināram Kivleniekam (+0,209). Ceturtais Artūrs Dārznieks, bet piektais starp pieaugušajiem un pirmais starp junioriem bija Gints Bērziņš no Siguldas.

K.Aparjods pēc finiša atzinis, ka sezonas pirmo pusi vērtē pozitīvi, un šobrīd turpinās intensīvi treniņi pirms sezonas svarīgākajiem startiem janvārī un februārī: “Progress pēc iepriekšējām sezonām ir, īpaši Ziemeļamerikas trasēs, kur nav tik daudz braukts. Sezonas kopvērtējumā iegriezīs pirmais posms Insbrukā, bet, ja tikšu līdz sešiniekam kopvērtējumā, būšu ļoti apmierināts. Tagad izbaudu laiku mājās un treniņus Siguldā, Latvijas kauss arī ir tāda iespēja vienkārši izjust sacensību gaisotni. Kādreiz baigi nedraudzējos ar Siguldas trasi. Arī tagad braucot domāju, ka Pasaules kausā pagājušajā gadā rezultāti bija labi, bet ne līdz galam.”

Kristera māsa Kendija Aparjode abos braucienos uzrādīja labākos laikus starp dāmām, attīstot arī lielāko ātrumu trasē. Otrā vieta krimuldietei Elīzai Caucei, kura divu braucienu summā Kendijai zaudēja 0,204 sekundes, bet trešā vieta juniorei Elīnai Ievai Vītolai no Siguldas, kura abos braucienos uzrādīja trešo labāko laiku un finišēja 0,612 sekundes aiz uzvarētājas. Ceturtajā vietā Ulla Zirne, bet piektā vieta starp dāmām un otrā starp juniorēm Sigitai Bērziņai.

Starp divvietīgajām ekipāžām divus pārliecinošus braucienus aizvadīja brāļi Šici. Otrās vietas ieguvēji Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs divu braucienu summā uzvarētājiem piekāpās par 0,298 sekundēm. Trešā vieta Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam, kuri pēc pirmā brauciena ierindojās otrajā vietā, taču otrā brauciena beigās pieļāva kļūdu, kas maksāja vairāk nekā pussekundi, un finišā viņiem trešā vieta. Ceturtā vieta ropažniekiem Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem, bet piektajā vietā labākie juniori Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts (Garkalne/Alūksne).

“Vienmēr gribas izcilus braucienus, bet sacensībās tas notiek ļoti reti. Galvenais ir veikt optimālus braucienus, ko šodien arī izdarījām. Joprojām daudz ko testējam, jo šī ir laba iespēja izmēģināt dažas lietas pirms Pasaules kausa posma Siguldā. Trase ir ļoti labā līmenī, ļoti ātra. Atbraucām no Kanādas un nezinājām, ko šeit gaidīt, bet pēc pirmajiem braucieniem sapratām, ka trase ir lieliski sagatavota. Sezonu līdz šim vērtējam ar plus zīmi. Ir dažas lietas, kas mums nepatīk un pie kā ir jāstrādā. To arī darām un gatavojamies sezonas galvenajiem startiem, “ pastāstīja Andris un Juris Šici.

Jauniešu konkurencē vecākajā A grupā uzvara Valtam Pavlovam no Siguldas, otrā vieta Kasparam Rinkam no Ropažiem, bet trešajā vietā rīdzinieks Roberts Martišs. Starp jaunietēm A labākā divu braucienu summā siguldiete Frančeska Bona, otrā vieta Viktorijai Ziediņai no Salaspils, bet trešā Zane Kaluma no Saulkrastiem. Jauniešu A divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvara Kasparam Rinkam/Ardis Liepiņam (Ropaži/Viesīte), otrā vieta Krišjānim Brūnam/Vitālijam Jegorovam (Rīga/Stopiņi) un trešā – Viktorijai Ziediņai/Selīnai Zvilnai (Salaspils/Ropaži), kurām uzvara meiteņu konkurencē.

Starp jauniešiem B grupā pirmā vieta Stopiņu novada pārstāvim Gustavam Krastam, otrais Svens Tīlāns no Ropažiem, bet trešais Eduards Marts Markitāns. Starp jaunietēm B uzvara ogrēnietei Paulai Boķei, otrā vieta Agnijai Bogdanovai no Stopiņiem, bet trešā vieta Karolīnai Māliņai no Saulkrastiem.

Jauniešu jaunākajā C grupā labākais saulkrastietis Rūdis Kūkojs, otrais Roberts Sprukulis no Ropažiem, trešais Krišjānis Matīss no Stopiņiem, bet starp jaunietēm C pirmā ropažniece Gerda Brakmane un otrā Laura Lēģere no Siguldas.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms kamaniņu sportā notiks 11.un 12.janvārī Altenbergas trasē Vācijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.