Menu
 

FOTO: Badmintonisti svētkos neslinko. Siguldā aizvadīts LABL trešais posms Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ainārs Gureckis Foto - Ainārs Gureckis

Vieni no retajiem sportistiem, kas dienas starp Ziemassvētkiem un Jaunā gada svinībām neizmantoja, lai laiski atpūstos vai viegli trenētos, bija badminonisti. Nedēļas nogalē Siguldas Sporta centrā norisinājās Latvijas Apvienotās badmintona līgas trešā posma turnīri, kuros dalībnieku vidū līdz ar mājiniekim bija arī Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Zviedrijas un Indijas badmintonisti.

Šoreiz laukuma saimniekiem Siguldas badmintona kluba pārstāvjiem izdevās izcīnīt tikai vienu uzvaru – A grupas dāmu vienspēļu turnīrā tas bija pa spēkam Jekaterinai Romanovai. Pusfinālā viņa ar 21:13, 21:16 pieveica Romanu Iprusu no Igaunijas, bet finālā ar 21:15, 21:15 valmierieti Unu Bergu.

Dubultspēlēs otro vietu ieguva Anna Kupča un Annija Rulle-Titava – finālā viņas ar 16:21, 13:21 piekāpās Unai Bergai un Diānai Stognijai (RSP). Trešajā vietā  ierindojās otrais Siguldas dueta Amanda Azarova un Liāna Lencēviča, kuras “bronzas mačā” uzvarēja Arīnu Babri no Vamieras un Artu Priednieci no Siguldas 21:17, 21:9.

Vēl divas godalgotas vietas Siguldas badmintonistiem dubultspēļu turnīros. “Miksta” mazajā finālā Ardis Daniels Bedrītis un Liāna Lencēviča uzvarēja rīdziniekus Paulu Panki un Inesi Preinbergu 16:21, 21:19, 21:8. Savukārt vīru pāru cīņās trešo vietu A.D.Bedrītis ieguva pārī ar Artūru Akmeni, spēlē par bronzu vēl vienā triju setu cīņā pārspējot Aigaru Bedrīti (Valmiera/Sigulda) un Mārtiņu Kažemaku (Baloži) 15:21, 21:17, 21:16.

Par uzvarētājiem A grupas turnīros kļuva attiecīgi igauņi Oskars Manniks un Ramona Iprusa, kā arī rīdzinieki Reinis Krauklis un Toms Preinbergs. A grupas vienspēlēs pirmo vietu izcīnīja Andis Bērziņš no Valmieras, C grupas finālā Jānis Jaunslavietis (“Lotos”) trijos setos pārspēja Edgaru Romku (Sigulda/Cēsis), bet B grupā ne vienspēlēs, ne dubultspēlēs latvieši labāko kvartetos neiekļuva – vinnēja lietuvietis Mindaugs Trībs un Krievijas pāris Kirils Korņilovs / Kirils Cvetuhins.

Toties B grupā gados jaunākām un mazpieredzējušākām badminonistēm dubultuzvaru svinēja Inčukalna sporta kluba pārstāve Ieva Gailīte. Vienspēļu finālā viņa pārspēja Aneti Zunti no Valkas 21:17, 12:21, 21:10, bet dubultspēlēs kopā ar Līgu Lapsu no RTU – siguldietes Madaru Mackēviču un Nikolu Muķieli 21:14, 21:12. Individuālajā turnīrā mačā par trešo vietu Siguldas badminonistu duelī Diāna Lencēviča ar 21:19, 23:21 sīvā cīņā pārspēja Madaru Mackēviču, bet pāru turnīrā Diāna un Paula Mackēviča ieņēma ceturto vietu.

Puišu U13 vecuma grupas turnīrā Oskars Bajārs no Baložiem apsteidza trīs siguldiešus Kristeru Vasarāju, Danielu Kubliņu un Kristapu Jeguru, bet U15 grupā meitenēm, kurā uzvarēja Megija Vēja (“Badmintonaklubs.lv”), trešo vietu ieņēma Agate Štamere no Siguldas.

Latvijas Apvienotās badmintona līgas sezonā vēl atlikuši trīs posmi – janvāra beigās un aprīļa vidū Siguldā, kā arī marta vidū Inčukalnā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.