Menu
 

Saulkrastietim Aparjodam ceturtā vieta Pasaules kausa posmā Altenbergā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kristers Aparjods no Saulkrastietiem bija labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma pirmajā dienā Altenbergas trasē Vācijā – vīru sacensībās viņš izcīnīja ceturto vietu. Divnieku ekipāžu sacensībās latviešiem labāko sešniekā iekļūt neizdevās.

Pirmajā braucienā Kristers uzrādīja sesto labāko rezultātu, bet otrajā bija ceturtais ātrākais un pakāpās par divām pozīcijām. Sacensību uzvarētājam Dāvidam Gleiršeram no Austrijas viņš zaudēja 0,290 sekundes, bet no trešās vietas ieguvēja vācieša Feliksa Loha atpalika par sekundes divām simtdaļām. Ceturtā vieta ir Aparjoda labākais rezultāts šajā sezonā.

Labāko desmitniekā izdevās iekļūt arī siguldietim Ināram Kivleniekam – braucienos viņš divreiz bija desmitais un summā ierindojās devītajā vietā (+0,605 s). Pieticīgāki bija viņa novadnieki Riks Kristens Rozītis, kuram 19.vieta (+1,257 s), un Artūrs Dārznieks, kurš 32 sportistu konkurencē ieņēma 22.vietu (+1,396 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā, kurā vadībā ir Romans Repilovs no Krievijas (466 punkti), K.Aparjods ir desmitais (235 p.), I.Kivlenieks 14.vietā (154), R.K.Rozītis 21.vietā (89) un A.Dārznieks 28.vietā (47 p.).

Divnieku ekipāžu sacensībās labākie no Latvijas pārstāvjiem bija Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri veica divus stabilus braucienus (abos devītais rezultāts) un ierindojās astotajā vietā. Uzvarētājiem austriešiem Tomasai Štoi un Lorencam Kolleram viņi summā zaudēja 0,638 sekundes.

Abi parējie Latvijas divnieki veica tikai pa vienam sekmīgam braucienam. Piektdienas Nāciju kausa uzvarētāji ropažnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs pirmajā mēģinājumā bija piektie, bet otrajā – tikai piecpadsmitie un summā ieņēma 11.vietu (+0,807 s), bet siguldiešiem Andrim un Jurim Šiciem pagalam neveiksmīgais bija pirmais brauciens (19.vieta) un trešais labākais laiks otrajā neļāva pakāpties augstāk par 12.pozīciju (+0,907 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četriem posmiem un sešām sacensībām pirmās divas vietas saglabā Vācijas ekipāžas Tonijs Egerts/Saša Benekens (555 p.) un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts (471 p.). Trešajā vietā ir Štoi/Kollers (401 p.), brāļi Šici ir ceturtie (319 p.), Gudramovičs/Kalniņš devītie (251) un Putins/Marcinkēvičs trīspadsmitie (150 p.).

Svētdien Altenbergas trasē notiks sacensības dāmām un stafešu komandām. No 24.līdz 26.janvārim Pasaules kausa sestais posms norisināsies Siguldā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.