Menu
 

Aparjode piektā Pasaules kausa posmā Altenbergā, piektā vieta arī Latvijas komandai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kendija Aparjode no Saulkrastiem izcīnījusi piekto vietu Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās kamaniņu sportā Altenbergas trasē Vācijā. Labāko desmitniekā iekļuva arī krimuldiete Elīza Cauce.

Pēc pirmā brauciena Aparjode bija pat trešajā vietā, diemžēl otrajā mēģinājumā sasniegtais devītais rezultāts neļāva nosargāt vietu uz goda pjedestāla. Divu braucienu summā Kendija posma uzvarētājai vācietei Jūlijai Taubicai zaudēja 0,510 sekundes.

Pirmajos braucienos iegūtās pozīcijas neizdevās nosargāt arī trim citām Latvijas kamaniņu braucējām. Elīza Cauce no sestās vietas noslīdēja uz devīto (+0,601 s), siguldiete Ulla Zirne – no devītās uz trīspadsmito (+0,801 s), bet viņas novadniece, juniore Elīna Ieva Vītola – no 17.uz 20.vietu 28 dalībnieču konkurencē (+1,146 s).

Pasaules kausa kopvertējumā līdere ir Tatjana Ivanova no Krievijas, bet augstāko vietu no latvietēm – desmito – ieņem K.Aparjode.

Altenbergas posms noslēdzās ar komandu stafešu sacensībām. Latviju tajās pārstāvēja māsa un brālis Kendija un Kristers Aparjodi, ka arī divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš. Mērķi viņi sasniedza pēc divām minūtēm un 22,871 sekundes, kas izrādījās piektais labākais rezultāts. Par uzvarētājiem kļuva Krievijas kamaniņu braucēji, kuriem latvieši zaudēja 0,354 sekundes. Ātrāki par Latvijas kvartetu bija arī vācieši, itālieši un austrieši.

Pasaules kausa izcīņas piektais posms un vienlaikus arī Eiropas čempionāts notiks pēc nedēļas Lillehammeres trasē Norvēģijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.