Menu
 

Kamaniņu braucējs Bērziņš Jaunatnes olimpiskajās spēlēs izcīna uzvaru (papildināta)

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/fil_luge Foto - twitter.com/fil_luge

Latvijas kamaniņu braucējs siguldietis Gints Bērziņš sestdien Šveicē izcīnīja uzvaru Jaunatnes ziemas Olimpiādē, kamēr Kaspars Rinks no Ropažiem ierindojās sestajā pozīcijā.

Bērziņš pirmajā braucienā startā sasniedza sesto ātrāko laiku, bet finišēja kā pirmais. Otrajā braucienā viņš startā bija piektais ātrākais, bet atkal palika nepārspēts braucienā, kā rezultātā izcīnīta pirmā vieta. Bērziņš bija vienīgais sportists, kuram abos braucienos izdevās attīstīt 124 kilometru stundā lielu ātrumu.

Otrajā vietā, līderim zaudējot 0,184 sekundes, bija Krievijas sportists Pāvels Repilovs, bet bronza vācietim Timonam Grankagnolo, kurš Bērziņam zaudēja 0,791 sekundi.

Otrs Latvijas sportists Rinks pirmajā braucienā bija septītais, bet otrajā pakāpās vietu augstāk, divu braucienu summā izcīnot sesto pozīciju.

Kopumā vieninieku sacensībās piedalījās 27 sportisti.

Sestdien pēc vīru startiem sacensības uzsāka arī dāmu divnieku ekipāžas, kur Latviju pārstāvēja Viktorija Ziediņa un Elizabete Selīna Zvilna.

Latvietes pirmajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko laiku, bet otrajā izdevās pakāpties divas pozīcijas augstāk, kā rezultātā divu braucienu summā izcīnīta bronza. 

Uzvaru divnieku sacensībās svinēja vāciete Vanesa Šnaidera un Džesika Degenhārta, kuras Latvijas ekipāžu apsteidza par 1,6 sekundēm. Otro vietu ieguva kanādietes Natālija Korlesa un Keitlīna Neša, līderēm zaudējot 1,266 sekundes.

Citos sporta veidos Latvijas sportisti sestdien piedalīsies arī šorttreka, distanču slēpošanas un kērlinga jaukto komandu sacensībās.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka kamaniņu braucēji Kaspars Rinks un Aldis Liepiņš piektdien Šveices pilsētā Sanktmoricā izcīnīja otro vietu Jaunatnes olimpisko spēļu divnieku sacensībās.

Latvijas kamaniņu divnieks Rinks un Liepiņš pirmajā braucienā uzrādīja trešo ātrāko starta laiku, bet trasē padevās labs sniegums, kā rezultātā izcīnīta otrā vieta. Otrajā braucienā Latvijas duets sasniedza trešo ātrāko starta laiku un atkal izcīnīja otro vietu, kas iegūta arī divu braucienu summā.

Savukārt Justīne Maskale pirmajā braucienā bija septītā, bet otrajā finišēja ar 11.ātrāko laiku, divu braucienu summā ieņemot desmito pozīciju. Vietu zemāk bija Zane Kaluma, kura pirmajā braucienā izcīnīja desmito vietu, bet otrajā finišēja pozīciju zemāk, kas kopsummā deva 11.vietu.

Latvija spēlēs ir pārstāvēta ar 30 sportistiem deviņos sporta veidos - biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā, kērlingā, kā arī 3x3 jaukto komandu hokeja turnīrā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.