Menu
 

Ulla Zirne septītā Eiropas čempionātā kamaniņu sportā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldiete Ulla Zirne, ierindojoties septītajā vietā, bija labākā no Latvijas kamaniņu braucējiem sestdien Lillehammeres trasē Norvēģijā notikušajā Eiropas čempionātā, kas vienlaikus bija arī Pasaules kausa (PK) piektais posms.

Dāmu sacensībās Zirne ar septīto un devīto rezultātu braucienos Pasaules kausa posmā ierindojās astotajā vietā 0,628 sekundes aiz uzvarētājas Tatjanas Ivanovas no Krievijas.

Saulkrastiete Kendija Aparjode braucienos bija 11.un 16.vietā un summā 11.pozīcijā (+0,911 s), krimuldiete Elīza Cauce – 12.vietā (+0,929 s), bet juniore siguldiete Elīna Ieva Vītola – 21.vietā (+1,618 s).

Eiropas čempionāta ieskaitē Zirne izcīnīja septīto vietu, Aparjode devīto, Cauce desmito un Vītola 17.vietu.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, kurā līdere ir Ivanova (582 p.), visaugstāk no latvietēm ir Aparjode, kurai desmitā vieta (241 p.).

Neveiksmīgas Latvijas sportistiem izvērtās vēlāk notikušās sacensības divnieku ekipāžām – neviena no trim nespēja iekļūt labāko desmitniekā. Ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkēviču pirmajā braucienā bija desmitie, otrajā vienpadsmitie un beigās ieņēma 12.pozīciju 0,792 sekundes aiz Eiropas čempioniem Aleksandra Deņiseva un Vladislava Antonova no Krievijas.

Vienu pozīciju zemāk finišēja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+1,002 s), bet siguldieši Andris un Juris Šici pēc piektā rezultāta pirmajā braucienā otrajā rupji kļūdījās un palika priekšpēdējā 19.vietā no finišējušajiem (+8,328 s). Eiropas čempionāta ieskaitē abi pirmie Latvijas divnieki ieņēma tās pašas vietas, bet Šiciem viena pozīcija augstāk.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā brāļi Šici noslīdējuši uz piekto vietu (341 p.), bet Gudramovičs/Kalniņš ir devītie (281 p.). Līderi ir vācieši Tonijs Egerts un Saša Benekens (597 p.), kuri Eiropas čempionātā ierindojās tikai astotajā vietā.

Svētdien Lilelhammerē notiks sacensības vīriem, kā arī komandu stafete.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.