Menu
 

Kamaniņu braucējiem Eiropas čempionāts noslēdzas ar bronzas medaļu stafetē Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - fil-luge.org Foto - fil-luge.org

Individuāli neveiksmīgais Eiropas čempionāts Lillehammeres trasē Norvēģijā, kas vienlaikus bija arī Pasaules kausa (PK) piektais posms, Latvijas kamaniņu braucējiem svētdien beidzies ar trešo vietu un bronzas medaļu komandu stafetes sacensībās.

Ulla Zirne, Kristers Aparjods un Andris un Juris Šici finišēja pēc divām minūtēm un 37,543 sekundēm. Par Eiropas čempioniem kļuva Austrijas kamaniņu braucēji, kuriem latvieši zaudēja 0,631 sekundi. Sudraba medaļas ieguva Itālijas kvartets (+0,108 s), bet aiz Latvijas komandas palika gan vācieši (+0,657 s), gan krievi, kuri bija uzvarējuši abās sestdienas sacensībās (+1,311 s).

Jāatzīmē, ka Zirne un Aparjods individuālajās sacensībās bija labākie no Latvijas sportistiem, bet brāļi Šici pēc piektā rezultāta pirmajā braucienā otrajā piedzīvoja kritienu un palika priešpēdējā vietā.

Iepriekš svētdien notikušajās individuālajās sacensībās vīriem labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem bija saulkrastietis Kristers Aparjods, kurš Pasaules kausa vērtējumā ieguva desmito, bet Eiropas čempionāta ieskaitē – devīto vietu. Pirmajā braucienā viņš bija devītais, otrajā divpadsmitais un summā uzvarētājam Dominikam Fišnalleram no Itālijas zaudēja 0,887 sekundes.

Visi trīs Siguldas kamaniņu braucēji palika tālu no vadošajiem sportistiem. Rikam Kristenam Rozītim 18.vieta Pasaules kausā un 15.vieta Eiropas čempionātā (+1,358 s), Ināram Kivleniekam – attiecīgi 20.un 17.vieta (+1,494 s) un Artūram Dārzniekam – 22.un 18.vieta (+1,746 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir Romans Repilovs no Krievijas (536 p.). Kristers Aparjods ir devītais (271) un Inārs Kivlenieks piecpadsmitais (175).

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms no 24.līdz 26.janvārim norisināsies Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē. Piektdien plkst. 9.30 sacensības sāksies ar Nāciju kausu, kurā rangā zemāk esošie sportisti sacentīsies par tiesībām startēt Pasaules kausa pamatsacensībās. Sestdien plkst. 11.50 un 13.15 braucienus veiks dāmas, plkst. 15.00 un 16.20 divnieku ekipāžas. Svētdien plkst. 10.25 un 12.00 sacentīsies vīri, bet no plkst.13.45 norisināsies Sprinta kausa sacensības.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.