Menu
 

Pierīgas florbola klubiem piecas uzvaras vienpadsmit spēlēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nedēļas nogalē kārtējās cīņas aizvadījuši visi deviņi Latvijas florbola čempionātā spēlējošie Pierīgas klubi. Kopējā bilance gan sanāca negatīva – 11 mačos piecas uzvaras un septiņi zaudējumi (viena bija savstarpējā spēle).

Virslīgā vīriem grūtu uzvaru pār Kocēnu “Rubeni” viesos izcīnīja “LH.LV”/”Oxdog Ulbroka” kluba florbolisti. Otrās trešdaļas nogalē viņi bija vadībā 2:0, taču tad mājinieki vienus vārtus atguva un piecas minūtes līdz pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu, tomēr pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 uzvarēja Ulbrokas florbolisti – 3:2.

Svarīgus punktus cīņā par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā zaudēja “Ķekavas” komanda. Sestdien zaudējums 1:4 pret rangā krietni augstāk esošo Liepājas “Kurši/Ekovalis” ir loģisks, toties neveiksme 2:3 pagarinājumā svētdien pret “Ogres vilkiem” noteikti kremt pašiem ķekaviešiem – priekšpēdējā vietā esošajiem “vilkiem” šis bija tikai otrais panākums visā sezonā.

Virslīgas turnīra tabulā “LH.LV”/”Oxdog Ulbroka” saglabā otro vietu (36 punkti 17 spēlēs), taču no līderiem Cēsu “Lekringa” atpaliek jau par četriem punktiem. Trešie ir “Lielvārde/FatPipe” (34 p.). “Ķekava” ar 20 punktiem 16 mačos ir desmitajā vietā un no astotās atpaliek par pieciem punktiem. Pamatturnīrā klubiem atlicis aizvadīt pa 5-6 spēlēm.

Latvijas pirmās līgas turnīra spēlēs Ādažos pie florbola kluba “SĀC” brīvdienās viesojās divas Igaunijas komandas. Neveiksmīgi aizvadījuši otro trešdaļu (1:4), laukuma saimnieki sestdien ar 4:8 zaudēja grupas līderiem “Jogeva SK Tahe/Olivia” florbolistiem (Klāvam Andersonam 1+1), bet svētdien dramatiskā cīņā 18 sekundes pirms pamatlaika beigām izlaida no rokām uzvaru, tomēr pagarinājumā ar 11:10 pārspēja “EMU SK/Tartu” vienību (Alvim Dālem 3+3, uzvaras vārtu autoram Dēvidam Osītim 3+2, Tomam Dālem 2+1).

Austrumu grupas tabulā FBK “SĀC” ar deviņām uzvarām un 26 punktiem 15 spēlēs ieņem trešo vietu. Saulkrastu, Ādažu un Carnikavas klubs ir vienīgais no trim Pierīgas komandām, kas izslēgšanas turnīrā cīnīsies par Latvijas pirmās līgas čempionu titulu – abas pārējās pretendē uz vietu B grupas izslēgšanas turnīrā, kur izspēlēs titulu “Latvijas čempions 1.līgā dublieriem” .

“Saulkalnes” florbolisti viesos pret “Bauska/Mēmele” vienību trešā perioda pirmajās desmit minūtēs guva četrus vārtus pēc kārtas un izcīnīja uzvaru 15:10 (Tomasam Zonnem 5+3, Mārtiņam Jaunzemam 4+1, Raivim Kurniginam 2+2). Savukārt “Ķekavas Bulldogs” cieta sakāvi 5:14 pret RTU/”Rockets” vienību (Kristianam Jānim Rinkēvičam 2+0). Rietumu grupā “Saulkalne” ir piektajā vietā (22 p.) un “Ķekavas Bulldogs” sestajā (19 p.).

Latvijas otrajā līgā abas Pierīgas komandas šobrīd ir ārpus izslēgšanas turnīra zonas. Inčukalna “Coyote” izbraukuma spēlē pret forbola klubu “Tērvete” no 2:4 pirmās trešdaļas beigās panāca uzvaru 9:5 (Gvido Bišeram 3+0, Raivo Bišeram 2+1). Savukārt Babītes sporta kluba komanda Spuņciemā ar 5:8 piekāpās FK “Jūrmala” florbolistiem (Kristeram Kleistrovam 2+0).

Rietumu grupas turnīra tabulā sešas spēles līdz beigām “Coyote” ar 19 punktiem ieņem piekto vietu, par četriem punktiem atpaliekot no priekšā esošās “Tērvetes”. Babītes florbolistiem ir 11 punkti un septītā pozīcija.

Kārtējos divus zaudējumus Latvijas dāmu virslīgā piedzīvojušas pastarītes “Ķekavas Bulldogs” florbolistes. Sestdien viņas savās mājās bez ierunām piekāpās līderēm Kocēnu “Rubenei” 2:15 (Annai Mūrniecei un Līgai Vancānei pa 1+1). Toties svētdien parādīja zobus novadniecēm no “FK Ķekava” vienības. Mača gaitā “buldodzes” bija vadībā ar triju vārtu pārsvaru, tomēr to nenosargāja un sešas minūtes līdz beigām ielaida izšķirošos vārtus – 6:7 (Annai Mūrniecei 3+1, Andai Lužai 2+0 – Aurēlijai Zariņai un Ievai Bušmanei pa 2+1).

Virslīgas turnīra tabulā pēc svētdienas uzvaras “FK Ķekava” florbolistes pakāpušās uz otro vietu – 22 punkti 14 spēlēs. Līdervienībai “Rubenei” ir 34 punkti, bet pēdējā vietā esošajām “Ķekavas Bulldogs” – viena uzvara un četri punkti 15 mačos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.