Menu
 

Brāļi Šici triumfē Pasaules kausa posmā Siguldā, Elīzai Caucei bronza Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Brāļi Andris un Juris Šici sestdien Siguldā triumfēja Pasaules kausa izcīņas kārtējā posmā kamaniņu sportā divnieku ekipāžu konkurencē. Krimuldiete Elīza Cauce dāmu sacensībās izcīnīja trešo vietu.

E.Cauce uz augstu vietu pieteicās jau pirmajā braucienā, kurā sasniedza trešo rezultātu. Arī otro viņa veica sekmīgi un ar ceturto laiku nosargāja vietu uz goda pjedestāla – pirmo reizi šosezon. Par posma uzvarētāju kļuva Jūlija Taubica no Vācijas, kurai Elīza divu braucienu summā zaudēja 0,159 sekundes. Otrajā vietā ierindojās Tatjana Ivanova no Krievijas (+0,115 s), bet ceturtā bija vēl viena Krievijas kamaniņu braucēja Viktorija Demčenko, kuru Cauce apsteidza par nieka sekundes sešām tūkstošdaļām.

“Pēc pirmā brauciena negaidīju, ka būšu trešā. Pēc sava finiša domāju, ka būšu sestā, kas arī būtu labi, bet tad pārējās pēc manis brauca sliktāk. Pirmajā braucienā izlaboju to, kas man nesanāca treniņos, bet otrajā braucienā pielaboju pirmā brauciena kļūdiņas. Mazliet vēl sakļūdījos pēdējā virāžā un centos to glābt, bet ir labi, kā ir,” Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam bilda Elīza.

Siguldiete Ulla Zirne ar 15.un 8.rezultātu braucienos ieņēma devīto vietu (+0,353 s), saulkrastiete Kendija Aparjode ar 10.un 13.rezultātu – 11.vietu (+0,413 s), bet siguldiete Elīna Ieva Vītola, kura pēc pirmā brauciena bija piektā, otrajā sasniedza 17.rezultātu un atkāpās uz 12.vietu (+0,421 s). Visas četras Latvijas sportistes kvalificējās svētdien paredzētajām Sprinta kausa sacensībām.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pēc astoņām sacensībām līdere ir T.Ivanova (667 punkti). K.Aparjode ir 10.pozīcijā (275 p.), E.Cauce 13.vietā (253) un U.Zirne 16.vietā (201 p.).

Vēlāk notikušajās divnieku ekipāžu sacensībās cīņa par uzvaru pārvērtās teju par Latvijas un Vācijas sportistu dueli – pēc pirmā brauciena labāko sešniekā bija pa trim šo valstu ekipāžām. Ropažniekam Kristenam Putinam un Imantam Marcinkēvičam to gan neizdevās nosargāt – desmitais laiks otrajā braucienā un no sestās vietas nākas atkāpties uz septīto.

Toties Andris un Juris Šici izmantoja mājas trases priekšrocības un ar otro labāko rezultātu otrajā braucienā nosargāja pirmajā mēģinājumā iegūtās līderpozīcijas. Otrās vietas ieguvējus Tobiasu Vendlu/Tobiasu Arltu no Vācijas siguldieši apsteidza par 0,030 sekundēm.

“Veicām divus ļoti labus braucienus, varētu teikt tuvu ideālam, kas sacensībās notiek ļoti reti. Tas arī bija iemesls, kāpēc varējām kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena,” vēsturisko panākumu komentēja Andris Šics. “Šī mums ir pirmā Pasaules kausa uzvara, ja neskaita Sprinta kausu, un ir īpaši patīkami, ka tas notika māju trasē. Mums šī sezona iet diezgan raibi, tāpēc šis ir tāds labs atspēriens gaidāmajiem startiem pasaules čempionātā,” papildināja Juris Šics.

Trešo un ceturto vietu ieņēma Tonijs Egerts/Saša Benekens (+0,241 s) un Robins Johanness Geike/Davids Gamms (+0,436 s), bet piektajā finišēja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuriem braucienos ceturtais un septītais rezultāts (+0,463 s). Putins/Marcinkēvičs uzvarētājiem zaudēja 0,615 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderi ir Egerts un Benekens (667 p.). Šici ir ceturtajā (441) un Gudramovičs/Kalniņš devītajā vietā (336).

Svētdien Siguldā paredzēti braucieni vīriem un Sprinta kausa izcīņa.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.