Menu
 

Latvijas kamaniņu divniekiem dubultuzvara Sprinta kausa sacensībās Siguldā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Sprinta kausa kopvērtējuma uzvarētāji Jūlija Taubica (Vācija), Romans Repilovs (Krievija), Andris un Juris Šici (Latvija). Foto – Mareks Gaļinovskis un fil-luge.org Sprinta kausa kopvērtējuma uzvarētāji Jūlija Taubica (Vācija), Romans Repilovs (Krievija), Andris un Juris Šici (Latvija). Foto – Mareks Gaļinovskis un fil-luge.org

Latvijas kamaniņu divnieki izcīnījuši pirmās divas vietas svētdien Sprinta kausa sacensībās Siguldā, ar ko noslēdzās Pasaules kausa izcīņas sestais posms. Pirmo uzvaru karjerā negaidīti izcīnīja ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkēviču, bet dalītā otrajā vietā finišēja siguldieši Andris un Juris Šici, kuri kļuva par Sprinta kausa ieguvējiem triju sacensību summā (Leikplesida, Vistlera, Sigulda).

Mājinieki Šici, kuri sestdien triumfēja Pasaules kausa posmā, sacensību uzvarētājiem vienīgajā braucienā zaudēja sekundes septiņas tūkstošdaļas un uzrādīja tieši tādu pašu rezultātu kā Itālijas ekipāža Rīders/Kaincvaldners. Trešais Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš trasē kļūdījās un palika pēdējā 15.vietā 2,324 sekundes aiz Putina/Marcinkēviča.

Pēc sprinta sacensībām K. Putins atzina, ka izcīnītā uzvara pašiem ir neliels pārsteigums: “Visu laiku mums nedaudz neveicās, bet tagad izdarījām savu darbu, un laikapstākļi arī nospēlēja par labu mums. Braucienā augša varbūt nedaudz nesanāca, kā gribējās. Arī pamatsacensībās bija līdzīgi, bet mēs jau sapratām, ka, ja sprintā labi nobrauksim trases lejā, tad viss būs kārtībā. Šoreiz vaina ir kamanā, jo tieši Siguldā kaut kas nesanāk starta virāžā.”

Pasaules kausa kopvērtējumā brāļi Šici pakāpušies uz trešo vietu (526 punkti), devītie ir Gudramovičs/Kalniņš (362 p.) un desmitie Putins/Marcinkēvičs (328 p.).

Ar trim sportistēm Latvija bija pārstāvēta arī dāmu un vīru Sprinta kausa sacensībās, kurās, kā zināms, piedalās pa 15 labākajiem Pasaules kausa pamatsacensību dalībniekiem. Dāmām saulkrastiete Kendija Aparjode ieņēma ceturto vietu 0,141 sekundi aiz uzvarētājas vācietes Jūlijas Taubicas un 0,017 sekundes aiz trešās vietas ieguvējas Tatjanas Ivanovas no Krievijas. Sesto vietu ieņēma siguldiete Ulla Zirne (+0,163 s), bet Pasaules kaus posma trešās vietas ieguvēja krimuldiete Elīza Cauce šoreiz ierindojās 13.vietā (+0,271 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā Aparjode ieņem devīto (335 p.), Cauce trīspadsmito (283 p.) un Zirne piecpadsmito vietu (251 p.).

Sprinta kausā vīriem uzvarēja Semjons Pavļičenko no Krievijas, bet visi trīs latvieši ieņēm vietas labāko desmitniekā – 4.Riks Kristens Rozītis (+0,083 s), 6.Artūrs Dārznieks (+0,220 s), 8.Inārs Kivlenieks (+0,273 s).

Ieprieš notikušajās Pasaules kausa sacensībās vīriem rezultātus stipri ietekmēja siltie un lietainie laika apstākļi un ledus kvalitāte, kuru dēļ priekšrocības ieguva ar pirmajiem numuriem startējušie. Tā pirmās divas ieguva Johanness Ludvigs no Vācijas un Romans Repilovs no Krievijas, kuri pirmajos braucienos bija attiecīgi 21.un 22.vietā, bet krievs Aleksandrs Gorbacevičs no 31.pozīcijas pēc pirmā braucienā otrajā pakāpās uz 10.pozīciju.

Siguldietis Inārs Kivlenieks veica divus stabilus braucienus (8.un 10.rezultāts) un ar septīto vietu 0,296 sekundes aiz Ludviga bija labākais no mājiniekiem. “Aizvadīju divus ļoti labus braucienus. Pirmais bija perfekts, otrajā maza kļūdiņa. Varēja 11. virāžu tīrāk izbraukt, bet principā visu nobraucu ļoti labi. Cerēju finišā ieraudzīt vismaz trijnieku. Šādiem laikapstākļiem tehniku uztaisīt ir nereāli, ir tāda mazliet laimes spēle. Vismaz zinu, ka esmu labi nobraucis, kamanas iet labi un pirmajā braucienā bija personīgais rekords startā. Arvien vairāk esmu gatavs sezonas noslēdzošajiem startiem,” Kivlenieku citē Latvijas Kamaniņu sporta federācija.

Artūrs Dārznieks, pirmajā braucienā startējis divpadsmitais, sasniedza labāko rezultātu un negaidīti kļuva par sacensību līderi, taču otrajā viņam tikai 21.laiks un summā astotā vieta (+0,347 s).

Riks Kristens Rozītis ar 6.un 22.rezultātu braucienos ieņēma 14.vietu (+0,514 s), bet saulkrastietis Kristers Aparjods, kurš šosezon bijis labākais no Latvijas kamaniņu braucējiem, pirmajā braucienā pieļāva rupju kļūdu, otrajā krita un palika pēdējais no finišējušajiem – 31.vieta (+22,450 s).

Sezonas kopērtējumā augstāko vietu no Latvijas sportistiem – divpadsmito – saglabā K.Aparjods. Kivlenieks ir četrpadsmitais, Rozītis septiņpadsmitais un Dārznieks divdesmitais.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms notiks 1.un 2.februārī Oberhofā, bet divas nedēļas vēlāk Soču trasē tiks sadalītas pasaules čempionāta medaļas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.