Menu
 

Foto: Pierīgas 2020.gada sporta spēles sākas ar Siguldas šahistu uzvaru Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde Foto - Pierīgas izglītības, kultūras un sporta pārvalde

Ar šaha turnīru Mālpils sporta kompleksā nedēļas nogalē startējušas Pierīgas novadu sporta spēles. Pirmajās sacensībās uzvaru svinēja Siguldas komanda.

Šaha turnīrā Mālpils sporta kompleksā piecu novadu komandas sacentās katra ar katru; šoreiz dalībnieku vidū nebija pēdējo divu gadu Pierīgas čempionu ādažnieku. Kā ierasts, cīņas ritēja pie četriem galdiņiem, turklāt pie ceturtā sacentās dāmas. Par katru uzvarēto maču komanda saņēma divus “lielos” punktus, par neizšķirtu – vienu punktu, bet par zaudējumu punktus nesaņēma.

Siguldieši ar 4:0 uzvarēja salaspiliešus, ar 3:1 ķekaviešus, ar 2,5:1,5 mālpiliešus un vienīgi maču ar baldoniešiem noslēdza neizšķirti 2:2, summā savācot septiņus “lielos” un 11,5 “mazos” punktus. Čempionu sastāvā spēlēja Ivars Jēkabsons, Jānis Birģelis, Visvaldis Gercāns un Sandra Harlinska.

Otro vietu ieņēma Baldones komanda, kas, pārspējot Ķekavu (3:1), Salaspili (3:1) un Mālpili (2,5:1,5), arī savāca septiņus “lielos” punktus, taču mazo punktu viņiem bija par vienu mazāk. Trešajā vietā ierindojās mājinieki mālpilieši (četri punkti pēc uzvarām pār Salaspili un Ķekavu), ceturtajā – Salaspils šahisti (2 p.), bet piektajā ar četriem zaudējumiem palika ķekavieši.

Individuālajā vērtējumā pie pirmā galdiņa labākos rezultātus sasniedza Laura Rogule no Baldones (4 punkti no 4 iespējamiem), Ivars Jēkabsons no Siguldas un Anatolijs Seļivanovs no Mālpils; pie otrā – Ētriks Mieriņš no Baldones (3 p.), Ģirts Lielmežs no Baldones un Jānis Birģelis no Siguldas; pie trešā – siguldietis Visvaldis Gercāns (3,5 p.), salaspilietis Viktors Balašovs un mālpilietis Matīss Preiss, bet dāmu konkurencē pie ceturtā galdiņa – Agnija Zemzare no Baldones (3,5 p.), Sandra Harlinska no Siguldas un Esmeralda Balode-Buraka no Mālpils.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.