Menu
 

Foto: Badmintonisti Inčukalnā iesildās pirms Ķekavā gaidāmā Latvijas čempionāta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas badmintona klubs Foto - Siguldas badmintona klubs

Inčukalna sporta kompleksā aizvadīts Latvijas Apvienotās badmintona līgas ceturtais posms. Šīs bija pēdējās sacensības pirms 1.un 2.februārī Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā paredzētā Latvijas badmintona čempionāta.

Siguldas badmintona kluba pārstāvjiem šoreiz izdevās tikt tikai pie vienas uzvaras. A grupas dāmu vienpēļu turnīrā pirmo vietu izcīnīja Anna Kupča, kura finālā ar 21:16, 21:15 pārspēja Olgu Mihailovu no Baložiem, kura savukārt pusfinālā bija pārspējusi citu siguldieti Anniju Rulli-Titavu (15:21, 10:21).

Dubultspēlēs Anna un Annija ieguva otro vietu – pusfinālā uzvarēja savas novadnieces Amandu Azarovu un Artu Priednieci 13:21, 21:29, 21:17, bet finālā zaudēja rīdziniecēm Kristīnei Šeferi un Diānai Stognijai 11:21, 14:21.

Divas uzvaras Inčukalnā guva Latvijas ranga līderis Niks Podosinoviks (RSP/RBS) – viņš vinnēja gan vienspēļu turnīrā, gan pārī ar Tomu Preinbergu dubultspēļu turnīrā, kura finālā ar 21:10, 21:13 pieveica Ardi Danielu Bedrīti no Siguldas badmintona kluba un Teodoru Kerimovu (RTU/SBK). Ceturtajā vietā ierindojās Baložu duets Mārtiņš Kažemaks un Valters Liepkalns.

A grupas jaukto dubultspēļu turnīrā pirmo vietu izcīnīja Pauls Gureckis un Kristīne Šefere (RSP/RBS), kuri finālā ar 27:25, 21:14 uzvarēja Artūru Akmeni (Siguldas BK) un Diānu Stogniju (RSP/RBS).

B grupas turnīros divas pirmās vietas izcīnīja mājiniece Ieva Gailīte no Inčukalna sporta kluba. Individuālā turnīra izšķirošajā cīņā viņa ar 21:11, 19:21, 21:13 apspēlēja Madaru Mackēviču no Siguldas, bet pāru turnīrā kopā ar Līgu Lapsu no RTU – M.Mackēviču un Aneti Priednieci 21:15, 21:19.

B grupā puišiem un vīriem uzvarēja Niks Šauva (Alberta BK) un lietuvieši Mindaugs Kancleris/Mindaugs Trībs, bet C grupas finālā Uldis Lazdiņš (“Smash BK”) ar 21:9, 21:8 uzvarēja Arvilu Kažemaku no Baložiem.

Tradicionāli vienlaikus ar LABL posmu notika arī turnīri jauniešiem U13 un U15 vecuma grupās. Zēniem U13 grupā uzvarēja Oskars Bajārs no Baložiem un trešais bija Kristaps Jegurs no Siguldas, U15 grupas pirmajā trijniekā bija Rihards Barkovs no Salaspils badmintona kluba, kā arī siguldieši Jaroslavs Aleksejevs un Kristers Vasarājs.

Meitenēm visas godalgotās vietas savā starpā sadalīja Siguldas badmintona kluba un Siguldas sporta skolas pārstāves: U13 grupā – Agate Štamere, Madara Pavlova un Ksenija Poluškina, bet U15 grupā – Elizabete Apsīte, Liveta Birzgale un Anastasija Miftahova.

1.februārī no plkst. 10.00 un 2.februārī no plkst. 9.00 Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā norisināsies Latvijas čempionāts badmintonā. Sestdien paredzēti vīriešu, dāmu un jaukto dubultspēļu pamatturnīri, bet svētdien – vīriešu un dāmu vienspēļu pamatturnīri. Finālspēles vienspēļu un dubultspēļu turnīros plānotas 2.februārī no plkst. 18.00 (tiešraide “Sportacentrs TV”).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.