Menu
 

Martins Dukurs uzvar Sanktmoricā un atgūst līderpozīcijas Pasaules kausa kopvērtējumā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no lsm.lv Foto - ekrānšāviņš no lsm.lv

Martins Dukurs izcīnījis pirmo vietu skeletona Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē. Līdz ar otro uzvaru sezonā siguldietis atguvis līderpozīcijas Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pirms Siguldā paredzētā pēdējā posma.

Pirmā brauciena rezultāti solīja aizraujošu cīņu par godalgotajām vietām. Ātrākais bija olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, tikai sekundes divas simtdaļas no viņa atpalika Martins Dukurs, kurš savukārt par 0,06 sekundēm apsteidza vācieti Akselu Jungu un par 0,11 sekundēm krievu Aleksandru Tretjakovu.

Tomass Dukurs, diezgan daudz zaudējot startā, pirmajā mēģinājumā uzrādīja 11.rezultātu, Junam zaudējot 0,70 sekundes.

Otrajā braucienā Martins vēlreiz apliecināja savu meistarību un ar labāko rezultātu izcīnīja uzvaru. Uz otro vietu no sestās pakāpās Felikss Keizingers no Vācijas, kurš Dukuram summā zaudēja 0,31 sekundi. Trešais bija A.Jungs (+0,34 s), uz ceturto noslīdēja S.Juns (+0,36 s), turpat bija arī vācietis Gasners (+0,38 s) un Tretjakovs (+0,42 s).

Tomas Dukurs otrajā braucienā sasniedza astoto laiku un pakāpās uz devīto vietu, ko dalīja ar ķīnieti Geņu. Savam jaunākajam brālim Tomass zaudēja 1,01 sekundi.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Martinam Dukuram ir 1440 punkti, A.Tretjakovam 1419 un Junam 1381 punkts. Tomass ar 1104 punktiem saglabā septīto pozīciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.