Menu
 

Foto: Siguldietes Ķekavā nosargā Latvijas čempioņu titulu badmintonā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Badmintona federācija un Siguldas badmintona klubs Foto - Latvijas Badmintona federācija un Siguldas badmintona klubs

Svētdien Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā noskaidroti šāgada Latvijas čempionāta laureāti badmintonā. Vienspēļu pamatturnīros dāmāmun vīriem piedalījās pa 32 badmintonistiem, bet dubultspēlēs – pa 16 pāriem. Dāmu dubultspēļu turnīrā otro gadu pēc kārtas triumfēja Siguldas badmintona kluba duets Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova.

Siguldietes finālā sīvā cīņā ar 21:19, 16:21, 21:15 pārspēja pieredzējušās rīdzinieces Ievu Popi un Kristīni Šeferi. Jāatgādina, ka Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova šogad tika atzīts arī par Latvijas badmintona Gada pāri, bet viņu izcīnītā trešā vieta pasaules reitinga turnīrā Lietuvā tika atzīta par aizvadītā gada sasniegumu.

Trešajā vietā ierindojās Una Berga no Valmieras un Diāna Stognija no Rīgas, kuras “mazajā finālā” pārspēja otro Siguldas duetu Anna Kupča un Annija Rulle-Titava 21:19, 21:19. Arī piektā vieta siguldietēm – Amandai Azarovai un Artai Priedniecei.

Vēl vienu čempiones titulu J.Romanova ieguva jaukto dubultspēļu turnīrā pārī ar Teodoru Kerimovu (RTU/Siguldas BK). Tiesa, finālcīņa izpalika, jo viens no viņu pretiniekiem Reinis Krauklis traumas dēļ nevarēja doties laukumā. Bronzas medaļas Paulam Gureckim un Kristīnei Šeferei, bet piektā vieta Ardim Danielam Bedrītim un Liānai Lencēvičai no Siguldas.

Vīru dubultspēlēs čempionu titulu izcīnija Siguldas badmintona kluba pārstāvis Kārlis Vidass kopā ar Paulu Gurecki (RSP/RBS) – finālā viņi ar 21:19, 21:14 uzvarēja Reini Kraukli (RTU/RSP) un Tomu Preinbergu ("Rīga BK"). Pēc Latvijas Badmintona federācijas datiem, K.Vidass par Latvijas čempionu dažādās disciplīnās ir kļuvis jau 17 reižu.

Spēlē par trešo vietu siguldietis A.D.Bedrītis kopā ar T.Kerimovu ar 21:12, 13:21, 21:11 uzvarēja Mārtiņu Kažemaku un Valteru Liepkalnu no Baložu badmintona kluba, kas bija viens no sacensību rīkotājiem.

Vīru vienspēļu turnīra finālā Latvijas ranga pirmais numurs Niks Podosinoviks (RSP/RBS) sacentās ar Reini Kraukli, uzvarēja pirmajā setā (21:13), bet otrajā, kad rezultāts bija 12:3, viņa pretinieks savainojuma dēļ spēli nevarēja turpināt. Trešajā vietā Andis Bērziņš no Valmieras.

Savukārt dāmu vienspēlēs pēc gada pārtraukuma Latvijas čempiones titulu atguva Una Berga no Valmieras, kura izšķirošajā cīņā ar 18:21, 21:15, 22:20 pārspēja Ievu Popi. Siguldiete J.Romanova pusfinālā U.Bergai zaudēja 11:21, 17:21, bet mačā par trešo vietu pret Diānu Stogniju laukumā neizgāja. Piektajā vietā ierindojās Anna Kupča.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.