Menu
 

Carnikavas basketbolisti zaudē izbraukumā, ķekavieši – savās mājās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Latvijas Basketbola līgas piektdienas vakara spēlēs neveiksmes piedzīvoja divas Pierīgas komandas – basketbola klubs “Ķekava” zaudēja LBL otrās divīzijas spēlē savās mājās, bet BK “Carnikava” basketbolisti LBL trešās divīzijas mačā izbraukumā.

BK “Ķekava” mājas spēlē pret Latvijas Universitātes / basketbola skolas “Rīga” komandu pirmajā puslaikā lēnām audzēja pārsvaru un 13.minūtē panāca “plus 10” (33:23). Taču tad dažu minūšu laikā zaudēja 11 punktus pēc kārtas un pēc pirmā puslaika nonāca iedzinējos 49:55.

Pēc pārtraukuma ķekavieši panāca izlīdzinājumu, vēlāk 11 punktu deficītu samazināja uz pusi, taču abos gadījumos pretinieki mājinieku ofensīvu piebremzēja un noturēja viņus drošā attālumā – 76:90. BK “Ķekava” labā Edgars Štelmahers un Eduards Avotiņš guva pa 17 punktiem, Aleks Grīnbergs 14 un Elvijs Mičulis 13 punktus.

LBL2 Rietumu grupas turnīra tabulā ķekavieši ar astoņām uzvarām 15 spēlēs ieņem septīto pozīciju.

BK “Carnikava” LBL3 Austrumu grupā ir astotie ar astoņiem panākumiem 18 mačos, taču, tāpat kā Ķekavas basketbolisti, var neuztraukties par vietu izslēgšanas turnīrā.

Pēdējā spēlē carnikavieši viesos tikās ar grupas līderiem BK “Salacgrīva” basketbolistiem. Pirmā puslaika lielāko daļu viņi bija vadībā – lielākais pārsvars bija septiņi punkti (29:22, 38:31). Otrā puslaika sākumā nonākuši zaudētājos, viesi vēlreiz panāca “plus septiņi” (60:53), taču izšķirošie notikumi laukumā risinājās ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad Salacgrīvas komanda ar izrāvienu 11:0 panāca 68:63 pārsvaru un dažu punktu starpību nosargāja līdz beigām – Carnikavai zaudējums 74:77.

Pa 17 punktiem guva Mārtiņš Terehovičs un Jānis Ābols, 16 punktus Rolands Dovgjallo un 15 punktus Kristaps Odziņš. Carnikaviešiem pamatturnīrā atlikušas vēl divas spēles.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.