Menu
 

Divas Ķekavas vidusskolas komandas spēlēs NBA Junioru līgas finālos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Salaspils sporta namā aizvadītas NBA Junioru līgas ceturtās sezonas izslēgšanas turnīra spēles divās – Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna – vecuma grupās. Tiesības pēc divām nedēļām spēlēt finālos izcīnīja abas Ķekavas vidusskolas komandas.

Kristapa Porziņģa grupas (U12 zēni un U13 meitenes) labāko komandu turnīrā Pierīgu pārstāvēja vienīgi Ķekavas vidussolas skolēni, kuri šosezon spēlēja zem Hjūstonas “Rockets” izkārtnes. Astotdaļfinālā ķekavieši ar 36:29 pārspēja vienaudžus no Āgenskalna sākumskolas (Sakramento “Kings”), ceturtdaļfinālā ar 38:21 Ventspils Centra sākumskolu (Portlendas “Trail Blazers”), bet pusfinālā ar 33:23 Ventspils 1.pamatskolu (Minesotas “Timberwolves”).

Finālmačā par pirmo vietu 21. februārī “Arēnā Rīga” Edgara Tetera trenētie Ķekavas jeb Hjūstonas “Rockets” basketbolisti sacentīsies ar Bruklinas “Nets” no Juglas vidusskolas.

Dāvja Bertāna grupas (U11 zēni un U12 meitenes) izslēgšanas turnīram bija kvalificējušās trīs Pierīgas skolu komandas, tiesa, divām tas beidzās jau pirmajā kārtā. Salaspils 1.vidusskola (Indiānas “Pacers”) astotdaļfinālā cieta sagrāvi 8:51 pret Iļģuciema vidusskolu (Ņujorkas “Knicks”), bet Jaunmārupes pamatskola (Bruklinas “Nets”) ar minimālu starpību 18:19 piekāpās Krāslavas pamatskolai (Vašingtonas “Wizards”).

Labāk veicās Ķekavas vidusskolas komandai Ņūorleānas “Pelicans”, kas pirmajā kārtā ar 32:11 pieveica Rīgas Ziepniekkalna vidusskolu (Filadelfijas “76ers”), otrajā ar 34:12 Mežciema pamatskolu (Goldensteitas “Warriors”), taču pusfinālā ar 17:46 piekāpās Juglas vidusskolai (Sakramento ”Kings”).

20.februārī “Arēnā” mačā par 3. vietu ķekavieši tiksies ar Daugavpils 12.vidusskolas komandu Šarlotas “Hornets”.

NBA Junioru līgas ceturtajā sezonā piedalījās 52 vispārizglītojošo skolu zēnu un meiteņu jauktās komandas, arī no Ādažu sākumskolas, Berģu Mūzikas un mākslas skolas un Mārupes pamatskolas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.