Menu
 

Foto: Babītes dambretisti nosargā Pierīgas čempionu kausu Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Vitauts Budreika Foto - Vitauts Budreika

Ar Babītes komandas uzvaru otro gadu pēc kārtas Salaspilī noslēdzies Pierīgas novadu sporta spēļu dambretes turnīrs. Otrajā vietā ierindojās Ropažu un trešajā – Mārupes dambretisti.

Šāgada 64 lauciņu dambretes turnīrā piedalījās septiņu Pierīgas novadu pārstāvji – par divām komandām vairāk nekā pērn. Kā ierasts, katru komandu pārstāvēja četri dambretisti, no kuriem vismaz vienai bija jābūt dāmai. Kvarteti aizvadīja pa vienam savstarpējam mačam – par uzvaru pienācās divi “lielie” punkti, par neizšķirtu viens, par zaudējumu nulle punktu.

Babītes komanda turnīru pabeidza ar nevainojumu bilanci – sešas uzvaras sešos mačos un 12 punkti no 12 iespējamiem. Čempioni ar 8:0 apspēlēja Stopiņu dabretistus, ar 7:1 Mālpili, ar 6:2 Salaspili, Mārupi un Baldoni, bet sīvāko pretestību viņiem izrādīja ropažnieki – 5:3. Tāpat kā pērn Babītes novadu Pierīgas turnīrā pārstāvēja Beno Butulis, Romāns Viļums un starptautiskā mērogā titulētā Zoja Uvačana, kuri visi bija labākie pie saviem galdiņiem, kā arī Indulis Paņko.

Otro vietu ar deviņiem punktiem ieguva Ropažu novada komanda, kas vienīgo zaudējumu piedzīvoja spēlē pret uzvarētājiem, kā arī nospēlēja neizšķirti 4:4 ar Mārupes dambretistiem. Līdz ar Lindu Valneri, Guntaru Purviņu un Antru Valneri ropažnieku godu turnīrā aizstāvēja arī pasaules un Eiropas čempiona titulus ieguvušais Guntis Valneris. Viņš bija labākais pie trešā galdiņa (10 punkti no 12).

Cīņā par trešo vietu mārupieši savstarpējā cīņā piekāpās arī mājiniekiem salaspiliešiem 3:5, un šīm abām komandām noslēgumā bija pa septiņiem “lielajiem” punktiem, taču nākamais noteicošais rādītājs vietu sadalījumā – “mazo” punktu skaits – labāks bija Mārupes komandai (28 pret 26). Trešo vietu ieņēma Vitālijs Kravcovs, Jevgēņijs Matvejevs, Raimonds Klimāvičs un Ginta Štrāla.

Piektajā vietā ierindojās Baldones novads (4 p.), sestajā – Mālpils (2 p.) un septītajā palika Stopiņu novads (1 p.).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.