Menu
 

Elīzai Caucei pasaules čempionāta bronza sprintā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/fil_luge Foto - twitter.com/fil_luge

Krimuldiete Elīza Cauce izcīnījusi bronzas medaļu sprinta sacensībās kamaniņu sporta pasaules čempionāta pirmajā dienā piektdien Soču trasē Krievijā. Sesto vietu ieguva Kendija Aparjode, septītās - brāļi Šici un Kristers Aparjods.

Sprinta sacensībās, kurās piedalījās 15 labākās sportistes pēc iepriekš notikušo kvalifikācijas braucienu rezultātiem, Cauce vienīgo braucienu ar startu gaitā veica 31,142 sekundēs. Par pasaules čempioni kļuva Jekaterina Katņikova no Krievijas, Elīza viņai zaudēja 0,037 sekundes. Otrajā vietā ierindojās vēl viena Krievijas kamaniņu braucēja Tatjana Ivanova, kura savai tautietei zaudēja sekundes astoņas tūkstošdaļas.

Kendija Aparjode no Saulkrastiem ierindojās sestajā vietā (+0,157 sekundes), bet siguldiete Ulla Zirne 11.vietā (+0,313 s).

Priekšpusdienā notikušajos kvalifikācijas braucienos Aparjode bija sestā, Zirne septītā un Cauce vienpadsmitā ātrākā.

Divnieku ekipāžu konkurencē siguldieši Andris un Juris Šici ierindojās septītajā vietā. Uzvarētājiem mājiniekiem Aleksandram Deņisevam un Vladislavam Antonovam viņi zaudēja 0,123 sekundes. Ropažnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs ieņēma 13.vietu (+0,940 s), bet Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš – 14.vietu (+0,950 s).

Sudraba medaļu ieguva Emanuels Rīders un Simons Kaincvaldners no Itālijas (+0,045 s) un bronzu – Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas (+0,081 s).

Kvalifikācijā Šici sasniedza ceturto, Gudramovičs un Kalniņš septīto, bet Putins un Marcinkēvičs vienpadsmito rezultātu.

Septītajā vietā ierindojās arī Kristers Aparjods no Saulkrastiem sprinta sacensības vīriem, kaut kvalifikācijas braucienos viņš bija sasniedzis labāko laiku. Trešo uzvaru Sočos svinēja Krievijas kamaniņu braucēji, šoreiz Romans Repilovs, no kura Aparjods atpalika par 0,124 sekundēm. Sudrabs Davidam Gleiršeram no Austrijas (+0,006 s), bronza Dominikam Fišnalleram no Itālija (+0,058 s).

Finālsacensībām ar 14.rezultātu kvalificējās arī siguldietis Riks Kristens Rozītis, taču palika pārliecinoši pēdējā 15.vietā (+0,863 s). Vienīgie no Latvijas kamaniņu braucējiem, kuriem neizdevās kvalificēties sprinta finālsacensībām bija siguldieši Inārs Kivlenieks (kvalifikācijā 17.vieta) un Artūrs Dārznieks (20.).

Sestdien Sočos par pasaules čempionāta medaļām divu braucienu summā sacentīsies divnieku ekipāžas un dāmas, bet svētdien notiks sacensības vīriem un stafešu komandām. Pēc pasaules čempionāta vēl paredzēti divi Pasaules kausa izcīņas posmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.