Menu
 

Pierīgas florbola klubiem mainīgas sekmes Rīgas un Latvijas čempionātu spēlēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - "Ķekavas Bulldogs" Foto - "Ķekavas Bulldogs"

Vienas no pēdējām spēlēm pirms pamatturnīru beigām aizvadījuši Latvijas florbola čempionātā spēlējošie Pierīgas klubi no Ķekavas, Saulkalnes, Babītes un Inčukalna. Rīgas atklātajā čempionātā otro posmu sākušas Carnikavas, Ikšķiles un Baložu komandas.

Latvijas  virslīgas turnīrā “Ķekavas” florbolisti piektdien savā laukumā uzņēma florbola klubu “Valmiera”, kam šī bija svarīga spēlē cīņā par kvalificēšanos izslēgšanas turnīram. Aizraujoši notikumi risinājās pamatlaika izskaņā. Nepilnas trīs minūtes līdz beigām valmierieši otrreiz izvirzījās vadībā un uzreiz pēc tam ieguva tiesības izpildīt soda metienu, taču nerealizēja, 36 sekundes pirms beigām “Ķekava” panāca izlīdzinājumu, bet pagarinājuma trešās minūtes beigās Edžus Bunka ar savu otro precīzo metienu spēlē panāca mājinieku uzvaru 3:2.

Ķekavieši, kuri jau zaudējuši izredzes iekļūt labāko astoņniekā, ar 23 punktiem 20 spēlēs ieņem desmito vietu. Uz trešo atkāpušies “LH.LV” / “Oxdog Ulbrokas” florbolisti, kuri gan aizvadījuši spēli mazāk nekā konkurenti. Sestdien viņi savā laukumā uzņems “Ķekavu”.

Latvijas pirmās līgas turnīrā uzvaru 9:6 pār “Kuldīga/NSS” komandu piektdien Salaspilī svinēja “Saulkalnes” florbolisti. Pēc neveiksmīga sākuma viņi līdz otrā perioda vidum no 0:2 bija panākuši 5:2 pārsvaru, ko arī nosargāja (Raivim Kurniginam 4+1, Raitim Ozolam 2+2).
Rietumu grupas tabulā “Saulkalne” pakāpusies uz piekto vietu, apsteidzot “Ķekavas Bulldogs”, kas savās mājās ar 2:5 zaudēja Talsu NSS/”Zerorisk” vienībai. Divas spēles pirms pamatturnīra beigām “Saulkalnei” ir 28 punkti un “buldogiem” 25 punkti, Pierīgas klubi ieņem piekto un sesto vietu – divas pēdējās, kas garantē vietu izslēgšanas turnīrā.

Latvijas otrās līgas turnīrā nūjas krustoja abas Pierīgas komandas, kas līdz ceturtdienai turpināja cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā (tajā no katras grupas iekļūst pa četrām labākajām vienībām). Platu soli pretī “play off” spēra Inčukalna sporta kluba “Coyote” florbolisti, kas savās mājās ar 8:7 pārspēja Babītes sporta kluba komandu, kam savukārt pēc šīs neveiksmes cerības uz izslēgšanas cīņām ir izgaisušas.

Pirmajās sešās minūtēs “koijoti” pretinieku vārtos bumbiņu iemeta četras reizes, taču tikpat ātri šis pārsvars izgaisa, un otrās trešdaļas vidū laukuma saimnieki arī nonāca zaudētājos (5:6). Tomēr tad Inčukalna florbolisti guva vēl trīs vārtus un nosargāja uzvaru. Mājiniekiem Jānis Levanovičs savāca piecus rezultativitātes punktus (4+1), Dāvis Mintiks trīs (2+1). Babītes komandā Augustam Tomasam 2+0, Emīlam Berķim un Edvardam Vimbam pa 1+2.

Rietumu grupas tabulā divas kārtas līdz beigām “Coyote” ar 31 punktu 19 spēlēs ir ceturtajā vietā, taču viņus teorētiski vēl var apsteigt florbola klubs “Tērvete”, kam ir astoņi punkti mazāk, taču viena spēle rezervē. Babītes sporta klubam ir 20 punkti.

Ne visai veiksmīgi Pierīgas klubiem sācies Rīgas atklātā florbola čempionāta otrā posma turnīrs astoņām labākajām komandām. Pirmajā kārtā pie uzvaras tika vienīgi FK “Carnikava”florbolisti, kuri, pirmajā trešdaļā panākuši 6:0 pārsvaru, ar 10:6 pārspēja florbola klubu “Jūrmala” (Tomam Eglītem 3+0, Jānim Boroduškam 2+2, Jēkabam Kristam Vīmanim 2+0, Rūdolfam Pētersonam 1+3).

FK “Ikšķile” savās mājās cieta sagrāvi 6:19 cīņā ar RTU/”Rockets 2” florbolistiem (Armandam Asniņam 4+0), bet FBK “Baloži” piekāpās BRGD/OC “Limbaži” florbolistiem 9:11 (Intaram Labsvārdam 4+1, Rendijam Gulbim un Svenam Lapčinskim pa 1+2).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.