Menu
 

Aparjode uzreiz aiz godalgoto trijnieka pasaules čempionātā kamaniņu sportā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Kamaniņu braucēja Kendija Aparjode no Saulkrastiem izcīnījusi ceturto vietu sestdien pasaules čempionātā Soču trasē Krievijā. Labākā no Latvijas divnieku ekipāžām ierindojās septītajā vietā.

Aparjode pirmajā braucienā bija sestā ātrākā, otrajā sasniedza piekto rezultātu un summā uzrādīja ceturto laiku. Par pasaules čempioni kļuva Jekaterina Katņikova no Krievijas, kura zelta medaļu ieguva arī piektdienas sacensībās. Kendija viņai zaudēja 0,428 sekundes.

Sudraba godalgu izcīnīja Jūlija Taubica no Vācijas (+0,094 s), bronzu – vēl viena Krievijas kamaniņu braucēja Viktorija Demčenko (+0,139 s).

No Latvijas sportistēm otrā labākā bija siguldiete Ulla Zirne, kura abos braucienos bija desmitā, bet summā – devītā (+0,659 s). Savukārt sprinta sacensību bronzas laureāte Elīza Cauce no Krimuldas pirmajā braucienā bija trešā, bet otro veica neveiksmīgi (18.laiks) un atkrita uz 14.vietu (+1,059 s).

Neveiksmīgas Latvijas kamaniņu braucējiem izvērtās divnieku ekipāžu sacensības. Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš ar devīto un astoto rezultātu braucienos ierindojās septītajā vietā. Pasaules čempioniem vāciešiem Tonijam Egertam un Sašam Benekenam viņi summā zaudēja 0,559 sekundes. Sudrabas medaļas ieguva piektdienas sprinta sacensību uzvarētāji Aleksandrs Deņisevs un Vladislavs Antonovs no Krievijas (+0,104 s), bet bronzu – otrā Vācijas ekipāža Tobiass Vendls un Tobiass Arlts (+0,142 s).

Siguldieši Andris un Juris Šici pirmajā braucienā pieļāva rupju kļūdu (tikai 14.laiks), un pat absolūti labākais rezultāts otrajā braucienā neļāva viņiem pakāpties augstāk par 10.vietu (+0,757 s). Tāpat arī ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkēviču cerības uz augstu vietu zaudēja jau pirmajā braucienā (18.vieta pusotru sekundi aiz līderiem), otrajā viņiem devītais laiks un summā 16.pozīcija (+1,754 s).

Svētdien Sočos notiks sacensības vīriem un stafešu komandām. Pēc pasaules čempionāta vēl paredzēti divi Pasaules kausa izcīņas posmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.