Menu
 

Kristeram Aparjodam pasaules vicečempiona tituls U23 vecuma grupā, komandai sudrabs stafetē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija un fil-luge.org Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija un fil-luge.org

Kristers Aparjods svētdien izcīnījis piekto vietu pasaules čempionātā kamaniņu sportā Soču trasē Krievijā. Saulkrastietis arī bija otrais labākais U23 vecuma grupā, šajā vērtējumā iegūstot sudraba medaļu. Komandu stafetes sacensībās Latvijas kvartets Aparjodi un Šici izcīnīja sudraba godalgas.

Individuālajās sacensībās vīriem Aparjods pirmajā braucienā viņš bija tikai vienpadsmitais, toties otrajā sasniedza trešo rezultātu un pakāpās uzreiz par sešām pozīcijām.

Pirmās trīs vietas ieguva Romans Repilovs no Krievijas, kā arī austrieši Jonass Millers (+0,032 s) un Volfgangs Kindls (+0,202 s). Aparjods pasaules čempionam zaudēja 0,283 sekundes, savukārt U23 vecuma grupā piekāpās vienīgi Milleram.

Sacensību līderis pēc pirmā brauciena bija vēl viens Austrijas kamaniņu braucējs, olimpiskais čempions Dāvids Gleiršers, taču otrajā mēģinājumā viņš krita un nefinišēja.

Pārējie trīs Latvijas kamaniņu braucēji no Siguldas ieņēma vietas otrajā desmitā. Inārs Kivlenieks finišēja 13.vietā (+0,706 s), Riks Kristens Rozītis 15.vietā (+0,918 s) un Artūrs Dārznieks 18.vietā (+1,222 s).

Pasaules čempionāta pēdējām sacensībām – komandu stafetei – Latvijas izlases treneri bija izvēlējušies “ģimeņu” sastāvu – māsu un brāli Kendiju un Kristeru Aparjodus, kā arī Andri un Juri Šicus. Mērķi viņi sasniedza pēc divām minūtēm un 44,534 sekundēm un tobrīd, kad bija atlicis startēt vēl divām komandām, kļuva par sacensību līderiem.

Vācijas komanda Jūlija Taubica, Johaness Ludvins un Egerts/Benekens latviešus pārspēja par 0,321 sekundi, bet mājinieki krievi tika diskvalificēti – Latvijai sudrabs. Trešās vietas ieguvējus amerikāņus Latvijas sportisti apsteidza par sekundes divām simtdaļām.

Šosezon kamaniņu braucējiem vēl atlikuši divi pēdējie Pasaules lausa izcīņas posmi.

(papildināta ar stafetes sacensību rezultātiem)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.