Menu
 

Šonedēļ Siguldā notiks "S!-Fischer" ziemas skolēnu slēpošanas čempionāta pirmais posms

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Par spīti nepastāvīgajiem ziemas apstākļiem, Fischer Slēpošanas centrā Siguldā piektdien notiks “S!-Fischer" ziemas skolēnu slēpošanas čempionāta pirmais posms. Rīkotāji aicina visas Siguldas novada un Latvijas skolas būt aktīvas, piedalīties sacensībās un cīnīties par čempionāta galveno balvu – "Fischer Latvia" inventāru 1500 eiro vērtībā.

Čempionāta ideja radusies Siguldā, kur čempionāts ik ziemu tiek organizēts kopš 2015. gada, piesaistot arvien vairāk skolas un skolēnus no visas Latvijas. Iepriekšējā sezonā čempionāts pulcēja 730 skolēnus no 33 Latvijas vispārizglītojošajām skolām. Šogad čempionāta organizēšanā sadarbojas Siguldas novada pašvaldība un Cēsu novada pašvaldība, attiecīgi pirmais posms tiek organizēts "Fischer" Slēpošanas centrā, Siguldā, bet otrais – slēpošanas un biatlona centrā "Cēsis".

Čempionāts tradicionāli norit četros posmos, bet šoziem silto laika apstākļu dēļ tā norise ir saīsināta līdz diviem posmiem. Pirmajā posmā visām vecuma grupām paredzēts supersprints 200 m garā distancē, savukārt otrajā posmā distances garums tiks precizēts pirms posma atkarībā no laika apstākļiem.

Sacensībās var piedalīties Latvijas vispārizglītojošo skolu komandas. Dalībnieku grupas tiek iedalītas pēc vecumiem – S-10 un V-10 2010. gadā dzimušie un jaunāki, S-12 un V-12 2008. - 2009. gadā dzimušie, S-14 un V-14 2006. - 2007. gadā dzimušie, S-16 un V-16 2004. - 2005. gadā dzimušie, S-18 un V-18 2002. - 2003. gadā dzimušie. Sacensībās atļauts piedalīties arī 2000.-2001. gadā dzimušajiem skolēniem. Organizatori atgādina, ka nepieciešama izziņa no skolas par to, ka skolnieks nav palicis uz otru gadu un ka ir attiecīgās skolas skolēns.

Grupas kopvērtējumu aprēķina, summējot katrā posmā iegūtos punktus. Divu posmu kopvērtējumā tiks noskaidrots, kura no Latvijas skolām iegūs galveno čempionāta balvu.

Pirmajā posmā plānota arī apbalvošana iepriekšējā gada "Fischer" čempionāta uzvarētājiem – Laurenču sākumskolai, kas arī saņems jaunu slēpošanas inventāru no "Fischer Latvia" 1500 eiro vērtībā.

Individuāliem sportistiem ir atvērta elektroniskā pieteikšanās "Fischer" Slēpošanas centra mājas lapā www.siguldassports.lv, kur pieteikties var līdz 20. februāra plkst.15.00, savukārt, skolas var pieteikties, sūtot skolēnu sarakstu (vārds, uzvārds, vecuma grupa sacensībās) uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un apmaksāt dalību pēc piestādīta rēķina.

Sacensību nolikums un reģistrēšanās pieejama šeit.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.