Menu
 

Siguldietes Jaunolainē izcīna Latvijas ģimeņu kausu badmintonā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Badmintona federācija Foto - Latvijas Badmintona federācija

23.februārī Jaunolaines sporta namā trešo gadu notika Latvijas ģimeņu kauss badmintonā, kas pulcēja 60 dalībniekus no Olaines, Baložiem, Jūrmalas, Salaspils, Siguldas un citām Latvijas pislētām.Turnīrā varēja piedalīties tikai ģimeņu pāri, tai skaitā vīri un sievas, kopā dzīvojošo pāri, mātes un meitas, tēvi un dēli, brāļi un māsas.

Sieviešu dubultspēlēs piedalījās pieci pāri, kas savā starpā izspēlēja grupas turnīru. Kā liecina Latvijas Badmintona federācijas informācija, izšķirošajā spēlē par pirmo vietu savā starpā tikās pieredzējušās Latvijas juniores un kopā spēlējošās Latvijas čempiones – Arta Priedniece un Arīna Babre, kuras spēlēja ar savām mammām Inesi Priednieci un Lieni Babri. Trijos setos ar 2:1 (13:21, 21:12, 21:17) uzvarēja siguldietes Priednieces.

Vīriešu dubultspēlēs piedalījās deviņi pāri, kuri pēc Latvijas badmintona reitinga tika sadalīti trijās apakšgrupās pa trim, bet apakšgrupu uzvarētāji vēlāk izspēlēja vēl vienu grupas turnīru, lai savā starpā sadalītu vietas uz pjedestāla. Visās spēlēs uzvarēja brāļi Breči no Liepājas, bet trešo vietu ieņēma Viesturs Bajārs un Oskars Bajārs no Ķekavas novada Baložiem.

Jauktajās dubultspēlēs piedalījās 16 pāri, kuri tika izkārtoti vienmīnusa tabulās saskaņā ar Latvijas badmintona reitingu. Noslēgumā uz pjedestālā bija tikai jelgavnieki ar Paulu Panki un Guntu Arenu priekšgalā.

Šogad ģimeņu turnīrā piedalījās 60 dalībnieki un tas ir lielākais skaits, turklāt, pēc rīkotāju ziņām, dažādu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties daudzas badmintona ģimenes, arī tās, kuras piedalījās ģimenes turnīros iepriekš.

“Ir daudz ģimenes, kuras šo turnīru gaida, kad kopā var uzspēlēt tēvi un mātes ar saviem bērniem, brāļi un māsas, kuri citkārt Latvijas badmintona turnīros kopā nespēlē. Tas labi, ka badmintons var vienot ģimenes. Lepojamies ar to, ka badmintons ir tāds sporta veids, kuru kopā var spēlēt visa ģimene!” gandarīts ir Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.  

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.