Menu
 

Latvijas ziemas konkūra čempionāta otrā posma galvenajā maršrutā uzvar Ģirts Bricis

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Vladislavs Rutkovskis, LJF Foto - Vladislavs Rutkovskis, LJF

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā aizvadīts Latvijas ziemas čempionāta (LZČ) otrais posms jāšanas sporta šķēršļu pārvarēšanas (konkūra) disciplīnā. Sportisti startēja sešos čempionāta maršrutos un piecās atvērtajās distancēs. Galvenajā maršrutā uzvaru izcīnīja Babītes novada pārstāvis Ģirts Bricis.

Sacensību galvenais maršruts bija speciālo divu fāžu  konkūrs ar 135 cm augstiem šķēršļiem. Lai saņemtu ieskaiti, dalībniekiem bija jāfinišē abās fāzēs. Distancē piedalījās 20 sportiskie pāri, no kuriem pirmo fāzi bez soda punktiem veica tieši puse. Otro fāzi tīri pabeidza seši sportiskie pāri, informēja Latvijas Jātnieku federācijā.

Pirmo vietu izcīnīja Ģirts Bricis (RJSK “Sport De Lux”) ar Latvijas šķirnes zirgu For Pleasure II (For Lorrado/Kaptein Premium). Otrā bija ziemas čempionāta pirmā posma uzvarētāja ropažniece Sabīne Siliņa (JSK “Mežstrazdiņi”) ar  Fantast. Turklāt jātniecei šajā posmā vēl viena uzvara čempionāta ieskaitē – junioru/jauno jātnieku konkurencē ar Kalgari. Trešajā pozīcijā ierindojās Aigars Bregže ar  Bacchus de Troy no Mārupes novada z/s “Lielceri”.

Galvenā maršruta uzvarētājs Ģirts Bricis: “Šobrīd sacensībās gandrīz visi zirgi, ar kuriem startēju, ir gados jauni, no kuriem divi ir manis paša. Pārējie zirgi pieder dažādiem saimniekiem, ar kuriem sadarbojos. Lielu darbu ieguldu jaunzirgu trenēšanā, kā arī palīdzu jauniešiem sagatavoties startiem. Ziemas čempionāts vienmēr ir interesants, jo apritē atkal parādās jauni zirgi. Tāpat ir interesanti vērot, kā turpina attīstīties pagājušā gada piecgadnieki un sešgadnieki.”

Ģ.Bricim čempionāta ieskaitē arī uzvara ar piecgadīgo  zirgu Kuzco Kruimer, kā arī pirmās vietas vēl divos maršrutos ar zirgiem Carlondra First un Chaleppo. No Pierīgas jātnieku klubu pārstāvjiem uzvaras atsevišķos maršrutos guva arī Andis Vārna ar Carloni no z/s “Lielceri” un Jeļizaveta Rezņuka ar Minkakatinka no Ropažu jātnieku kluba.

Visos LZČ posmos jātnieki sacenšas ieskaitēs: bērni līdz 14 gadu vecumam, juniori līdz 18 gadu vecumam kopā  ar jaunajiem jātniekiem līdz 21 gada vecumam (dažādi šķēršļu augstumi), seniori un amatieri. Papildus tam tiek atsevišķi vērtēti jaunie zirgi līdz 5 gadu vecumam un sešus/septiņus gadus jauni zirgi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.