Menu
 

Mārupietim Zvejniekam divi Latvijas čempiona tituli kalnu slēpošanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – E.Lukšo Foto – E.Lukšo

Šonedēļ Somijas kalnu kūrortā Pihē aizvadīts Baltijas kausa ceturtā posma sacensības, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā tehniskajās disciplīnās. Savukārt nākamnedēļ turpat plānotais Latvijas jaunatnes čempionāts atcelts jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības mazināšanas pasākumu ietvaros.

Vīru konkurencē divus Latvijas čempiona titulus izcīnīja mārupietis Miks Zvejnieks. Pirmajā dienā viņš bija labākais no Latvijas sportistiem milzu slaloma sacensībās, kurās Baltijas kausa vērtējumā ierindojās piektajā vietā aiz uzvarētāja norvēģa Stranda un trim Zviedrijas kalnu slēpotājiem.

Savukārt slaloma sacensībās Miks izcīnīja otro vietu 0,23 sekundes aiz soma Tapanainena, bet astotais kopvērtējumā un otrais starp latviešiem bija viņa jaunākais brālis Dāvis.

Sestdien Baltijas kausa sacensībās paralēlajā slalomā Miks Zvejnieks kvalifikācija sasniedza trešo rezultātu, bet izslēgšanas sacensībās izcīnīja uzvaru, finālā pārspējot somu Keranenu. Pihē notika vēl vienas Baltijas kausa izcīņas sacensības milzu slalomā, kurās Miks iņēma astoto vietu.

Dāmu sacensībās abās disciplīnās Latvijas čempionātā labākā bija Betija Burkovska no Baltezera, tiesa, atšķirībā no Zvejnieka viņa bija patālu no līderēm. Milzu slalomā Burkovska summā ierindojās 19.vietā, bet milzu slalomā – septītajā vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.