Menu
 

LOK un LSFP pieprasa IZM aicināt valdību slēgt visus sporta objektus Latvijā.

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Ņemot vērā novēroto "sabiedrības bezatbildīgo rīcību" daudzās pašvaldību un privātpersonām piederošās sporta bāzēs, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) pieprasa Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) nekavējoši vērsties Krīzes vadības padomē un valdībā, nolūkā panākt visu sporta objektu pilnīgu slēgšanu apmeklētājiem, informēja LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters.

Kā zināms sestdien notikušajā Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdē tika nolemts, ka neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami, tostarp sporta, pasākumi. Tāpat valdība lēma ierobežot neorganizētu pulcēšanos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās līdz vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus.

Lai ierobežotu koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, jau kopš sestdienas ir slēgts "Elektrum” Olimpiskais centrs, Daugavpils Olimpiskais centrs, "Skonto" stadions un "Skonto" manēža. No otrdienas tiks slēgta arī Siguldas Sporta centra Spēka zāle; ūdens atrakciju parks un peldbaseins ir slēgts kopš sestdienas.

Saistībā ar Covid-19 vīrusu un Latvijas valdības izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, piektdien Latvijas Olimpiskās komitejas valde ar LOK Izpildkomitejas locekļiem ir saskaņojusi lēmumu par 20.martā paredzētās LOK Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesijas pārcelšanu uz vēlāku laiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.