Menu
 

Skujiņš: Izskatās, ka sezona ievilksies līdz pat novembrim

  • Autors:  LETA/TVnet
Foto - twitter.com/TrekSegafredo Foto - twitter.com/TrekSegafredo

Riteņbraukšanas sezona Covid-19 vīrusa straujās izplatības dēļ varētu ievilkties līdz pat novembrim, sarunā ar portālu "Tvnet" teica "Trek-Segafredo" komandas braucējs Toms Skujiņš.

Spānija ierasti ir viena no piemērotākajām valstīm, lai sagatavotos garajai un smagajai riteņbraukšanas sezonai. Dienvideiropas valstī jau vairākus gadus pirms sezonas sākuma mitinās arī viens no labākajiem Latvijas riteņbraucējiem Skujiņš, kuram tāpat kā pārējiem, arī nākas ievērot mājas režīmu jeb paškarantīnu.

"Pirmdien sākās karantīna, kas noteikta divu nedēļu garumā," portālam stāstīja Skujiņš. "Ārā atļauts doties tikai pēc pirmās nepieciešamības precēm. Arī mēs riteņbraucēji nevaram doties ārā, lai trenētos, neskatoties uz to, ka tas ir mūsu darbs. Šajā sakarā komanda ar Spānijas riteņbraukšanas federāciju mēģina rast kopsaucēju."

"Iespējams tiks izveidota izziņa, kas mums ļaus trenēties ārā. Ja ne katru dienu, tad vismaz pāris reizes nedēļā, lai galīgi nezaudētu sportisko formu."

Skujiņš atklāja, ka šobrīd sportisko formu uztur ar velotrenažiera palīdzību, jo Covid-19 vīrusa dēļ atceltas visas sacensības. Tostarp arī prestižās viendienas sacensības "Strade - Bianche". Martā sportists bija paredzējis dalību arī Tireno - Adriatiko un Milāna - Sanremo velobraucienos.

"Izklausās, ka arī vēl novembrī būs sacensības, tā ka visiem līdzjutējiem arī ziemas mēnešos būs iespēja skatīties riteņbraukšanu. Sezona izvērsīsies garāka, bet neko daudz mēs šobrīd mainīt nevaram," teica carnikavietis. "Jādara tas, ko mēs spējam, tādēļ arī šādā bīstamā situācijā izlēmu neceļot uz Latviju un nevest mājās to, ko negribu aizvest savai ģimenei."

Liela bēda gan neesot, jo sportists bez velotrenažiera viegli var piekļūt arī svaru zālei.

"Ja arī šīs lietas nav pieejamas, ir diezgan daudz vingrinājumu, kurus var pats mājās veikt. Ir iespēja izpausties radoši. Ja kādam ir kāda radoša ideja, to droši var man sūtīt, kā pakustināt ķermeni," norādīja Skujiņš. "Un galu galā jāpakustina arī prāts - mazāk skatīties televizoru un, piemēram, salikt kādu puzli. Man, par laimi, ir kāda puzle. Un, ja neesi viens pats, tad ir vērts uzspēlēt kādu galda spēli. Tas tomēr ir labāk, nekā sēdēt un skatīties "Netflix". Šķiet, tā arī laiks paiet ātrāk un sanāk arī komunicēt ar cilvēkiem."

Tikmēr otrs "Trek-Segafredo" braucējs Emīls Liepiņš jau esot Latvijā, kurā ieradās vēl pirms tam, kad tika pieņemti stingrāki mēri.

Skujiņš arī piebilda, ka Žirona, kurā viņš uzturas šobrīd, ir diezgan tukša, taču uz veikalu tikt nav problēmu un laiku no laika arī dažas mašīnas uz ielām ir redzamas.

"Pārtika man vairāk nekā parasti ledusskapī ir. Tā ir pietiekoši, bet uz veikalu es varu aiziet jebkurā brīdī, tas ir mazāk nekā piecu minūšu gājiena attālumā. Saldētavā man vienmēr kaut kas atrodas. Tādi pārtikas krājumi, kas var ilgāk stāvēt, man vienmēr ir bijuši. Nekāda paniskā pirkšana man nebija," pauda Skujiņš.

Latvijas riteņbraucējs savās šīs sezonas pirmajās sacensībās "Tour Cycliste International du Var et des Alpes Maritimes" izcīnīja 20.vietu. Tikmēr Liepiņš viendienas sacensībās "Le Samyn" ierindojās 84.pozīcijā.

2020.gada sezonā pirmo reizi Latvijai vienlaicīgi ir uzreiz trīs pasaules tūres komandu pārstāvji. Skujiņš un Liepiņš pārstāv "Trek-Segafredo" vienību, kamēr Krists Neilands turpina startēt "Israel Start-Up Nation".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.